Börtönben végezheti a sztárfocista, miután társaival megerőszakolt egy 21 éves fiatal nőt

gyorsított eljárás nemi erőszak focista bűncselekmény Manolo Portanova
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A feltörekvő, fiatal futballista karrierje vélhetően véget ért, miután a bíróság bűnösnek találta és börtönbüntetésre ítélte a tavaly májusban elkövetett nemi erőszak miatt.

Az olasz U21-es válogatott játékosát, Manolo Portanovát elsőfokon hat év börtönbüntetésre ítélték gyorsított eljárás keretében. Portanova három bűntársával foglyul ejtett egy 21 éves lányt annak saját otthonában. A bűncselekményben részt vett a focista mellett nagybátyja, annak egy ismerőse, valamint egy negyedik illető is.

Portanova tagadja a nemi erőszak vádját, szerinte közös megegyezésen alapult az aktus, ám ennek némileg ellentmond, hogy az áldozat nem sokkal az eset után kórházba került, ahol véraláfutások és sebek miatt kezelték.

A bíróság döntése értelmében a négy elkövetőnek 120 ezer eurót, átszámítva 49 millió forintot kell fizetnie az áldozatnak – írja a Bors.

Nem Manolo Portanova az első és egyetlen focista, aki az elmúlt időszakban bíróság elé került zaklatás vagy nemi erőszak ügyében. Így járt Benjamin Mendy, valamint Mason Greenwood is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.