A feltörekvő, fiatal futballista karrierje vélhetően véget ért, miután a bíróság bűnösnek találta és börtönbüntetésre ítélte a tavaly májusban elkövetett nemi erőszak miatt.

Az olasz U21-es válogatott játékosát, Manolo Portanovát elsőfokon hat év börtönbüntetésre ítélték gyorsított eljárás keretében. Portanova három bűntársával foglyul ejtett egy 21 éves lányt annak saját otthonában. A bűncselekményben részt vett a focista mellett nagybátyja, annak egy ismerőse, valamint egy negyedik illető is.

Portanova tagadja a nemi erőszak vádját, szerinte közös megegyezésen alapult az aktus, ám ennek némileg ellentmond, hogy az áldozat nem sokkal az eset után kórházba került, ahol véraláfutások és sebek miatt kezelték.

A bíróság döntése értelmében a négy elkövetőnek 120 ezer eurót, átszámítva 49 millió forintot kell fizetnie az áldozatnak – írja a Bors.

Nem Manolo Portanova az első és egyetlen focista, aki az elmúlt időszakban bíróság elé került zaklatás vagy nemi erőszak ügyében. Így járt Benjamin Mendy, valamint Mason Greenwood is.