Letartóztatták az Erzsébet téri késelés 18 éves gyanúsítottját, aki kis híján megölte áldozatát

Forrás: Thinkstock -
Deák tér késelési kísérlet késelés Erzsébet tér gyilkossági kísérlet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a 18 éves fiatal férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt február 19-én éjjel két óra körül az Erzsébet téren szóváltásba keveredett a szintén 18 éves sértettel, akivel dulakodott is. Ezt követően a gyanúsított egy 10 centiméter pengehosszúságú késsel halántékon szúrta a férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett - írták. Bizonyítottság esetén ez emberölés bűntette kísérletének megállapítására lehet alkalmas - állapították meg.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatását. A bíróság az indokok közül a szökés, elrejtőzés veszélyét nem találta megállapíthatónak.

illusztráció. Forrás: Thinkstock

Kiemelt társadalmi érdek azonban, hogy a hatóság a nyomozást a terhelt befolyásától mentesen folytassa le.

A gyanúsított a bűncselekményt követően az egyik barátja lakására ment, ahol a nyomozó hatóság az elkövetés feltételezett eszközét a barát kabátzsebében találta meg

- közölték. A bíróság szerint alappal feltehető, hogy a terhelt kényszerintézkedés hiányában a bizonyítási eljárást - akár a tanúk befolyásolásával - veszélyeztetné.
A nyomozás állására és érdekeire figyelemmel a bíróság úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók - áll az indoklásban.
A végzés nem végleges - tette hozzá közleményében a törvényszék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.