Fordulat Galambos Lajos ügyében: elutasították a halasztás iránti kérelmét

Life TV -
elutasítás Galambos Lajos halasztás bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Lajos az egészségi állapota miatt nem kezdte meg börtönbüntetését, hivatalosan is halasztást kértek. Erről hoztak most ítéletet.

Galambos Lajosnak február 15-én kellett volna megkezdenie a börtönbüntetését, de ez nem történt meg. Később kiderült, hogy Lajcsi halasztást kért, majd az is, hogy komoly egészségi gondjai vannak. Elmondta, gyógyíthatatlan betegsége van, nemrég mentővel kórházba is szállították. Ennek ellenére azonban úgy tűnik, nem kap halasztást. Ügyéről mostanra döntöttek hivatalosan, de ez még nem végleges.

Galambos Lajos kérelmét elutasították Life TV

"A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2022. december 7. napján meghozott döntésében 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Elsőfokon 2021. szeptember 15-én a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben.

A másodfokú jogerős ítélet alapján G. L. elítéltnek 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie.

A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság a kérelmet hattáridőben elbírálta és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír" - írja a Budapest Környéki Törvényszék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.