Azonosítatlan repülő tárgyak formájában szondákat küldhet a Földre egy idegen anyahajó, hasonló stílusban, mint ahogy a NASA, mely kisebb hajókat használ a Naprendszer más bolygóinak felfedezésére.

Egy idegen anyahajó lehet a Naprendszerünkben, és szondákat küld a Földre - figyelmeztettek a Pentagon illetékesei.

Az amerikai hírszerzési központ azt állította, hogy a kisebb szondákat hasonló módon használhatják, mint ahogyan a NASA más bolygókat kutat.

A Pentagon All-Domain Anomalia Resolution Office (AARO) igazgatója, Sean Kirkpatrick és a Harvard Egyetem csillagászati tanszékének elnöke, Abraham Loeb készíetette jelentésben egy nagy méretű anyahajó lehetséges jelenlétére figyelmeztet.

A 2022-ben alapított AARO feladata, hogy mindent, ami ismeretlen, megvizsgáljon és nyomon kövessen – legyen akár az égen, az űrben vagy akár a víz alatt.

2005-ben az Egyesült Államok Kongresszusa felkérte a NASA-t, hogy találja meg a 140 méternél nagyobb átmérőjű objektumok 90%-át. Ennek eredményeként megépültek a Pan-STARRS teleszkópok. Ez vezetett a hosszú, vékony, ceruza alakú Oumuamua bizarr felfedezéséhez, egy azonosítatlan csillagközi objektumhoz, amely nem hagyott üstökösnyomot, és amelyet sok tudós mesterségesnek tartott.

A kutatási jelentésben azt írják: „Megfelelő tervezéssel az apró szondák elérnék a Földet vagy a Naprendszer más bolygóit feltárás céljából, úgy, hogy a csillagászok nem vennék észre a miniszondák kibocsátását, mert azok nem vernek vissza elég napfényt ahhoz, hogy a jelenleg használt távcsövek észrevegyék őket" - írja a Daily Star.