Barnamedve támadt két kocogóra Kovácspalotánál

Forrás: Twitter -
medvetámadás Szlovákia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barnamedve támadt két kocogóra az északnyugat-szlovákiai Kovácspalota egyik erdei útján, és az egyiküket megsebesítette - közölte csütörtökön a szlovák rendőrség a Facebookon.

A 38 éves férfi a vádliján szerzett nem életveszélyes sérüléseket. Az incidens még szerdán történt, s a férfit még aznap elengedték a kórházból. A rendőrség óvatosságra intette az embereket az erdős térségekben, ahol medvék élnek, tekintettel arra, hogy a melegebb évszak beálltával kezdik elhagyni barlangjaikat.

Illusztráció Forrás: Twitter

A szlovák természetvédelmi hatóság medvékért felelős munkacsoportja (SOP) szerint a vadállat "természetes közegében táplálék, feltehetően bükkmakkok után kutatott". A szakértők, akiket a TASR helyi hírügynökség idézett, úgy vélték, hogy a két kocogó megzavarhatta a medvét, amely ezért támadhatott rájuk. Hozzátették: aki ilyen erdős területre téved, annak számolni kell azzal, hogy medvékkel találkozik.

Hivatalos adatok szerint Szlovákiában mintegy 1200 medve élhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.