Szombaton hajnalban letartóztattak egy férfit a Buckingham-palota mellett, miután felmászott a falra, hogy bejusson. Hogy mi volt a célja, egyelőre nem tudni, csupán azt, hogy a Royal Mews-ban fogták el. 

Szombaton a hajnali órákban hívták ki a rendőrséget a Buckingham-palotából, amikor az őrök arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi behatol a szigorúan őrzött területre. A 25 éves fiatalembert azonnal bilincsbe verték és őrizetbe vették, azóta is a rendőrségen van.

Nemcsak a királyi család otthona, hanem London és talán az egész Egyesült Királyság egyik legfontosabb és ikonikus jelképe a Buckingham-palota. Az épületet kívülről és belülről is megcsodálhatják a turisták, ám a külföldiek többsége nincs elragadtatva a fényűző látványosságtól. Hogy miért? Erről itt írtunk.

A hatóságok közölték, hogy a férfi a Royal Mews-ig jutott, magába a palotába vagy a kertjébe nem ment be - írja a The Sun

Royal Mews, vagyis Királyi istállók a neve annak a különálló épülettömbnek, amelyben a királyok lovai mellett mintegy negyven királyi díszhintót és autót is őriznek. A vaskerítés arany lándzsahegyei jelzik csupán, hogy ez is királyi épület.

 

A férfi a Buckhingham-palotába és annak kertjébe nem jutott beForrás: Shutterstock

A férfit szervezett bûnözés gyanújával a védett területre való behatolásért tartóztatták le - nyilatkozta a helyi rendőrség és hozzátették egyelőre őrizetben is marad.