Végre kiderült, milyen gyakran kell hajat mosni - Szakértők fejették ki a véleményüket

Forrás: Shutterstock -
fejbőr haj hajmosás szépségszakértő életmód
Ha hajápolásról van szó, gyakran felmerül, hogy hányszor és hogyan kell megmosni a hajunkat. Nos, a válasz: attól függ. 

A Expressznek most szakértők beszéltek arről, hogy milyen gyakran kell hajat mosni ahhoz, hogy a legjobban nézzen ki és a legegészségesebb maradjon.

Fabian Martinez, a The London Hair Clinic munkatársa elmondta,

általában két-három naponta mossa meg a haját,

de ha teheti, még később, mert sok samponozás kiszárítja a hajat. Nagyon sokat ront a hajszárítás is, érdemes ilyenkor hővédőt használnunk.

Ruby Jo Lomax, aki haj-, szépség- és esztétikai oktatási központot alapított arról beszélt, hogy milyen gyakran mos valaki hajat, az az életmódjától és a hajtípusától függ.

Forrás: Shutterstock

Hayley Walker szépségszakértő Fabian Martin véleményét oszja, szerinte

a heti 2-3 alkalom ökölszabálynak tekinthető, amitől persze el lehet térni.

Hayley azt azonban hozzáteszi, hogy a vékony szálú hajat valószínűleg naponta meg kell mosni, ugyanis jobban elnehezedik a zsírtól és ápolatlan hatást kelt. A vastagabb hajúaknak azonban általában kevesebbet kell hajat mosniuk, mert a hajszáluk átmérője szélesebb. Ha a szál szélesebb, akkor pedig a nedvesség gyorsabban elpárolog, ami szárazabb hajhoz vezethet és ez igaz a göndör hajúakra is.

Persze vannak olyan élethelyzetek is, amikor nem lehet megúszni a mindennapos hajmosást: ilyen például, ha naponta edzünk, vagy ha olyan a munkánk, ahol mindennap nagyon jól kell kinézni.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.