Ismét vádat emeltek Alec Baldwin ellen: újra gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg a színészt

Forrás: Northfoto -
büntetőeljárás vád színész Alec Baldwin gondatlanságból elkövetett emberölés
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismét vádat emeltek Alec Baldwin színész-rendező ellen egy 2021. októberi filmforgatáson történt haláleset miatt.

A színész elleni újabb büntetőeljárásról Új-Mexikó állam vádesküdtszéke döntött Santa Fe-ben a különleges ügyészek kezdeményezésére, akik egy új fegyverszakértői vizsgálat eredménye nyomán újították meg a vizsgálatot.

Alec Baldwin ellen tavaly áprilisban egyszer már ejtették a gondatlan emberölés vádját. Akkoriban a fegyverszakértői vizsgálat alapján megalapozottnak látták a művész magyarázatát, miszerint nem volt köze ahhoz, hogy a Rust című western forgatásán éles lőszerrel töltött pisztoly elsült és Halyna Hutchins operatőr halálát okozta.

Alec Baldwin ellen egyszer már ejtették a vádakat. Forrás: Northfoto

Az újabb vád lőfegyver hanyag kezeléséről, és a szükséges óvatosság hiányáról szól. Az ügyészség arra is hivatkozik, hogy egy új fegyverszakértői vizsgálat kizárta, hogy a tragédiát okozó kelléktárgy anélkül elsülhetett, hogy valaki meghúzta volna ravaszát.

Alec Baldwin az eredeti nyomozás során, és több interjúban is azt állította, hogy ugyan hátra húzta a fegyver kakasát, ám a pisztoly anélkül működésbe lépett, hogy a ravaszt meghúzta volna.
A Rust című film forgatását mintegy másfél év szünet után tavaly áprilisban indították újra új helyszínen, Montana államban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.