Jónő tipp: Hogyan sportolj smink nélkül?

Forrás: Thinkstock -
Takács Nóra edzőterem Hogyan legyek jó nő? smink nélkül pattanás sport edzés szakértői levél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten néhány fő ellenségünk, a pattanások elkendőzésének legfontosabb lépéseit mutatta be, most pedig elárulja, hogyan oldható meg a smink nélküli sportolás, ha amúgy a lakásod ajtaján sem lépnél ki festék nélkül.

"Szia, Nóri!

Egy gyors, ám számomra annál fontosabb kérdésem van. Úgy döntöttem, ideje nekem is sportolni egy kicsit, mert eddig sajnos elég lusta voltam. Kifogásom volt bőven, csak ne kelljen megmozdulni. Igazából még most sem kezdtem el a sportot, mert elakadtam egy gondolatnál: konditerembe kellene járni, mert a barátnőm is ott ismerkedett össze néhány helyes sráccal. Miért ne köthetném össze a két dolgot én is, ugye? Na, most a gond az, hogy edzés közben - úgy tudom - elvileg nem szabad sminkelni, de minimális festék nélkül én még a lakásból sem megyek ki, mert sajnos nem túl szép a bőröm. Most mit csináljak? Sminkelhetek? Vagy inkább ne? Vagy hagyjam akkor a sportot inkább? :-)
Köszönöm a válaszodat előre is,
Enikő"

Forrás: Thinkstock

Kedves Enikő!

Jót mosolyogtam a leveled végén, azt szerintem már a kisördöggel a válladon ülve írtad. :-) Természetesen ne hagyd a terveidet: legyen sport, a többit meg kitaláljuk mindjárt.

Mint mindent, a sportot is fokozatosan kell bevezetned az életedbe. Adnod kéne magadnak mondjuk egy hónapot, amíg egyedül sportolsz otthon vagy a szabadban, így nem fontos, milyen a bőröd állapota, senki sem látja majd. Te viszont hozzászoksz a rendszeres mozgáshoz, megismered a határaidat, megszereted ezt az új életformát, ami, hidd el, azzal fog járni, hogy a táplálkozásodon is változtatsz, mert egyszerűen igényed lesz rá. Abban a pillanatban, hogy a stressz a mozgáson keresztül távozik a szervezetedből, és nem halmozódik fel a méreganyag többé (ami többek között a pattanások egy részét is okozza), ráadásul a vitamindús étkezés is előtérbe kerül, rögtön látod majd a változást a bőrödön is.

Amint ez bekövetkezik, már semmi sem állíthat meg: irány a konditerem, ahol - biztos vagyok benne - smink nélkül is elbűvölöd majd a fiúkat. Persze egy kis vízálló szempillaspirál megengedett azért ( ;-) ), de ennél többet tényleg ne tegyél fel, mert az izzadságtól kitágult pórusaid, mint a porszívó, úgy szippantják magukba majd az alapozót, púdert, pirosítót stb. Mondjuk mindezekre hamarosan nem is lesz szükséged, olyan szépen kitisztul majd a bőröd, erre gondolj, miközben edzel! Meg arra, hogy a nyári alakért télen kell megdolgozni.

Felidézem pár kedvcsináló, régebbi videómat, amelyekben könnyen elvégezhető otthoni gyakorlatokat mutatok meg. Remélem, tetszeni fog kezdésnek:

Itt a kar, has és popsi feszesítéséhez találsz gyakorlatokat.

Ezzel már most elkezdheted felkészíteni az alakodat nyárra.

Itt pedig megismerheted a világ legegyszerűbb stresszoldási módszerét!

Sok sikert a jövőben, és kitartást az elhatározáshoz!
Nóra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.