Mániás depressziójáról vallott Catherine Zeta-Jones

depresszió színésznő lélek sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mindörökké Rock színésznője, Catherine Zeta-Jones mostanában igyekezett a reflektorfényen kívül maradni. A negyvenhárom éves színésznő - aki többek között az Amerika kedvenceiben és a Chicagóban nyújtott alakításaival vált híressé - az egyik magazinnak adott interjújában beszélt a depresszióval való küzdelméről, valamint családjáról és a tőlük kapott gyógyító energiákról.

"Nem az a fajta ember vagyok, aki világgá kürtöli magánéletének minden részletét. Amikor azonban a mániás depresszióm nyilvánosságra került, reméltem, irányt tudok mutatni a hasonló gondokkal küzdőknek. Bízok abban, hogy ezzel nem kezelik többé tabuként ezt a betegséget, hiszen szakszerű kezeléssel meg lehet gyógyulni" - mondta a színésznő.

Zeta-Jones bevallotta, sokat köszönhet a sportnak, hiszen mind fizikailag, mind mentálisan is sokat segített a felépülésében: "Sokat javított a hangulatomon is, ami az én esetemben nagyon fontos."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Gyermekeinek, Dylan Michaelnek és Cary Zetának, szintén sokat köszönhet édesanyjuk a felépülésben. "A lányom azt kérdezte, lesz-e kistestvére. Nemet mondtam, mire ő azt felelte, mindegy, csak ne kislány legyen, nem szeretne osztozni az ékszereken. Okos lány" - mesélte nevetve.

Zeta-Jones 2011 áprilisában jelentkezett egy klinikára, hogy kezeltesse mániás depresszióját. A hír közvetlenül azután került napvilágra - ahogy arról a Life.hu is beszámolt -, amikor férjénél, Michael Douglasnél torokrákot diagnosztizáltak. Neje meglehetősen rosszul viselte a rá nehezedő nyomást, ezért döntött úgy, bevonul egy mentális betegségekkel foglalkozó klinikára és kezelteti magát. A színésznő állítása szerint most már jól van, és alig várja, hogy ismét dolgozni kezdjen következő két filmjén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.