párkapcsolat férfi összeköltözés anya szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor olyan pasiba botlunk, aki még harmincon túl is az anyukájától függ, általában elkedvetlenedünk. Biztosak vagyunk benne, hogy az ilyen típusú férfi képtelen a változásra, és hiába nagy a szerelem, sosem lesz leválasztható az anyuci szoknyájáról. Pedig akad azért néhány trükk, amivel igenis háziasíthatóak.


Thinkstock
Thinkstock

Hogy a választott pasi is ebbe a kategóriába tartozik, arra első körben akkor szoktunk gyanakodni, amikor az ismerkedős szakaszban egynél többször hangzik el a "nem tudunk találkozni, mert megígértem, hogy vásárolni viszem anyukámat" jellegű mondat. Sokunk legnagyobb meglepetésére a helyzet az összeköltözés után sem változik meg: a kedves kikéri magának a házimunkát, elvárja a meleg ebéd-vacsora kombót, csapot-papot és persze bennünket is otthagy, ha az anyukája hívja, és otthon ebédel minden egyes vasárnap. Kíváncsi vagy, hogyan szoktathatóak le a férfiak az anyukafüggésről?

Íme, a recept 4 legfontosabb összetevője!

1. Végy egy jó nőt

A férfiak gyakran látják bele a partnerükbe az anyafigurát, és játsszák vele évtizedeken át a már jól begyakorolt szerepeket. Ha azt szeretnéd, hogy nőként és ne pótmamaként nézzen rád, oda kell figyelned a hozzáállásodra.

Thinkstock
Thinkstock

Ami a külsőségeket illeti: próbálj meg hosszú távon is vonzó és csábító maradni, azaz felejtős az ápolatlanság, az otthonka és a slampos, lyukas játszós ruhák is. A viselkedés szintjén: oké, hogy önálló és talpraesett vagy, mégis légy picit nőiesebb, kérd gyakrabban a segítségét, hagyd, hogy előre engedjen az ajtóban, és hogy ő vigye a bevásárlószatyrokat.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!


2. Tisztázd a szabályokat





Thinkstock
Thinkstock



3. Tanítsd meg kommunikálni!

Egy túl hosszúra nyúlt szülő-gyerek kapcsolat után megeshet, hogy a partnered nehezen "vált" a felnőtt-felnőtt sablonra. Ez persze kommunikációs szinten is érződhet. Ha azt tapasztalod, hogy a hétköznapi dialógusaitok és a vitáitok is inkább hasonlítanak egy anya-fia beszélgetéshez, mint férfi-nő kommunikációhoz, akkor cselekedned kell. Bármennyire is játssza a kiszolgálandó, elesett kisfiút, ne menj bele a játszmába: ne gügyögj neki, ne alázkodj meg, ne rivallj rá és ne is kérd számon. Ha mondani szeretnél valamit, maradj az érett stílusnál: higgadtan, nyugodtan, racionális érvekre támaszkodva oszd meg vele a véleményedet. Idővel megszokja, és ő is stílust vált majd.

4. Közös programok

Minden apró-cseprő dolog miatt hazamegy? Állandóan az anyukájával telefonál? Hétvégenként otthon ebédel, pedig te vágynál már egy közös vasárnapra? Ne szomorkodj, inkább beszéld meg vele a dolgot: mondd el, hogy fontos neked a társasága, hogy úgy érzed, háttérbe szorulsz a családja mellett, és mintha ő nem érezné a fontosságát a közös hétvégi programnak. Kérd meg, hogy nyolc után már kapcsolja ki a mobilját, hogy az előre eltervezett programokat mostantól ne szakítsa meg a "haza kell ugranom" kifogásokkal, vagy hogy a vasárnapi/szombati ebéd mostantól legyen kettőtöké. Segítségedre lehet, ha élménydús közös programokat is szervezel: menjetek gyakrabban színházba, moziba vagy sétálni, hétvégén pedig kirándulni, piknikezni vagy étterembe.

Tipp! Botrányos és szexis divatfotók képgalériánkban! Katt ide!



Hárman párban - Működhet a poligámia?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110607-szex-szerelem-parkapcsolat-mukodhet-a-poligamia.html5+1 mondat, amit soha ne mondj szex utánhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110531-szex-szerelem-parkapcsolat-5-1-mondat-amit-soha-ne.htmlA 6 fő ok, amiért a pasi nem akar veled összeköltözni!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110510-parkapcsolat-szex-szerelem-a-6-fo-ok-amiert-a.htmlÍgy hat a meddőség a párkapcsolatra!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110524-a-meddoseg-hatasa-a-parkapcsolatra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.