Eljegyzési gyűrű a fa alatt: gáz vagy romantikus? című cikkünkben nőket faggattunk arról, számítanak-e arra, hogy párjuk a fenyőfa alatt teszi fel a nagy kérdést. Deáki Tímea, a Life.hu párterapeutája szerint a férfiak ilyenkor igencsak tanácstalanok, és a karácsonyi lánykérés ötlete sok esetben logikusnak tűnhet a számukra. Nézzük hát a szakértő érveit!

Deáki Tímea szerint amikor két szerelmes élete már ott tart, hogy megpecsételjék az életüket egy eljegyzéssel, érthető, ha kellő alkalmi köntösbe is kívánják tenni azt. "Ha azt is szeretnék, hogy erről mások is első kézből értesülhessenek, és itt elsősorban a családra gondolok, jó ötletnek tűnhet, ha egy nagy családi ünnepet kreálnak belőle."

A lánykérésre szinte bármikor sor kerülhet, az alkalom attól lesz egyedi, hogy két megfelelő ember a részese. "Higgyétek el, a nő számára egy egyszerű szerdai nap is bearanyozódik, ha a szeretett férfi fél térdre ereszkedik előtte egy ilyen kérdéssel!" - állítja a szakértő, aki szerint a férfiak sokszor nem tudják, hogy mi kell a nőknek, de ez így van rendjén, hiszen legtöbbször azt maguk a nők sem tudják.

Forrás: Thinkstock

Párterapeutánk szerint ha egy nő arra vágyik, hogy a párja megkérje a kezét, szinte mindegy neki az időpont, lényeg, hogy a lehető leghamarabb bekövetkezzen. (Az időpont mindegy - erre a véleményre jutott számos kommentelőnk a Life.hu Facebook-oldalán is - a szerk.)  A szeretet ünnepe kapcsán annyiban alakul át a dolog, hogy ilyenkor már októbertől felfokozott hangulatba kerülnek az emberek.

Az érzelmi része melletti egyszerűbb okok

"Mivel ma egy eljegyzési parti is igen magas összegbe kerülhet, nem beszélve arról, hogy az állandó rohanásban nem könnyű évente többször összehozni egymással a rokonokat, adja magát, hogy esetleg egy amúgy is meglévő ünnep keretein belül tartsák meg a ceremóniát. A karácsony az egyik legideálisabbnak tűnő alkalom erre, ugyanis akkor nem nagyon van kibúvó a távolmaradásra. Ha csak ezeket a fent említett tényeket nézzük, máris nem olyan meglepő, ha valaki karácsonykor tartja az eljegyzési eseményét" - érvel Tímea.

Forrás: Thinkstock

"S hogy ciki volna? Nem, szinte semmi sem ciki, ha a szerelemről beszélünk. Ebben az állapotban még az irracionálisnak tűnő dolgok is bocsánatos bűnnek számítanak" - fejti ki a szakértő, akinek az a meglátása, hogy ebben az esetben maximum irigykedő tekintetekkel kell szembe nézni, de az esemény a párt mindenért kárpótolja. 

Egy dolog van azonban, amivel ebben a pillanatban senki sem számol. Ha mégis szakításra kerül sor, benne van a pakliban, hogy az eddig igen klassz karácsonyi élmények átalakulnak pár olyan keserű nappá, amin mihamarabb túl akarnak lenni az érintettek. Erre azért érdemes odafigyelni!