Ahogy mindenkinek, így a Life.hu szerkesztőségének a mindennapjait is átfűti az örök boldogségkeresés. Készítettünk már tündéri fotógalériát vidám állatokból, megünnepeltük a boldogság világnapját, értekeztünk a boldog házasság titkáról, rájöttünk arra, hogy a boldogság hizlal, majd pedig sztárszerzőnket, Müller Pétert is kifaggattuk a témáról.

Azt már korábbi cikkünkből tudjuk, hogy a gyümölcsfogyasztás, egy szokatlan alkotási folyamat, valamiféle sporttevékenység, egy kiadós masszás és egy kellemes szexuális élmény viszonylag gyorsan visszalendíthetnek minket a mámor állapotába. Ezek a csodaszerek szinte azonnal hatnak, viszont nem sok időre töltik fel a készleteinket.

Ahhoz, hogy hosszabb távon is felhőtlenül érezhessük magunkat, drasztikusabb lépések, nagyobb volumenű döntések, komolyabb elhatározások szükségesek. Szóval menjünk most át egy kicsit Coelhóba és nézzük a Life.hu fájdalommentes boldogságtippjeit!

Forrás: Thinkstock

Magad miatt legyél boldog!

Ne stresszeld magad 100 happy daysszel, se más mesterséges boldogítóval, ugyanis ha csak azért erőszakolsz magadra mosolyt egy szelfi erejéig, hogy az ismerőseid lájkolhassák a Facebookon, milyen vidám is vagy, akkor már régen rosszul csinálsz valamit. Ne azért tégy a változásért, hogy mások boldognak lássanak! Azért változtass, hogy te jól érezd magad, hogy te magad kiélhesd és megélhesd a legszebb pillanatokat, és azért, hogy hátradőlhess, hogy te valóban mindent megtettél önmagadért.

Fordítsd át a negatív dolgokat!

Olcsó és gyors megoldás máshonnan nézni a dolgokat! Nem kell hozzá semmi, pusztán egy apró szemléletváltás. Ha az elején tudatosan figyelsz rá, előbb-utóbb magától működik majd a folyamat. Ne akkor pattogj magadban, ha elmegy előtted a troli, hanem akkor mondd ki, hogy ez egy szép nap, amikor beállsz a megállóba, a busz pedig éppen megjelenik balról. Mindig figyelmeztesd magad, amikor váratlanul jól sikerül valami, és emlékezz arra, milyen szerencsés vagy. Sajnos, hajlamosak vagyunk csak a rossz dolgok alapján értékelni egy adott napot, hetet, mert csak arra koncentrálunk, hogy mi nem jön össze. Közben pedig rengeteg olyan dolog történik, amelyből valójában jól jövünk ki, csak "a ma nincs jó napom" bélyeg megpecsételi a pillanatot.

Rázd le a gonosz embereket!

Előbb-utóbb észre kell venned, hogy a környezetedből kire nincsen szükséged. Van egy barátnőd, akivel megbeszéltek valamit, majd mire te odaérsz, ő megírja, hogy inkább kihátrál belőle? Vagy egy pasi, aki azután akar csak látni, ha már dolgozott, edzett, aludt és nem éhes? És akkor talán hajlandó rád időt szánni? Felejtsd el őket! Ne akard olyanokkal tölteni az idődet, akiknek soha nincsen idejük rád! Felejtősek a pszichopaták és a szociopaták is. Vámpírokkal lógni menő, de energiavámpírokkal már nem annyira.

Forrás: Thinkstock

Beszélj pozitívan!

Figyelj arra, mit és hogyan mondasz! Ne légy túl lehangoló, mert a végén még téged fognak leépíteni a barátaid, amikor azt érzik, az ő jókedvüket is lehúzod. A jószándékú panaszkodás fontos, mert ezzel vezetjük le a felgyülemlett stresszt és gyűjtjük be a szükséges törődésmorzsákat, de nem szabad elhasználnunk a környezetünk összes papír zsebkendőjét.

Ne légy irigy!

Amikor irigy vagy, más ember életére koncentrálsz a sajátod helyett. Elfelejted azokat a dolgokat a saját életedben, amit más tőled irigyelne, és aminek normális esetben te is minden nap örülni tudsz, csak most éppen perifériába kerül. Negatív hozzáállásoddal és viselkedéseddel esélytelen, hogy bevonzd azt a csodát, amire irigykedsz, ráadásul a jókedvednek és az önértékelésednek sem tesz jót!