10 betegség, amit szexszel megelőzhetsz

Forrás: Thinkstock -
betegség depresszió megelőzés fiatalság szex szívbetegség mentális betegség rák (betegség)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szex képes mentális és fizikai betegségeket is gyógyítani, amellett persze, hogy sokkal boldogabb lehetsz tőle. Sőt, még a mentális zavarok kialakulásától is megvédhet. Tudd meg, hogyan!

Bizarr vágykeltők az ágyban - ezektől felpörög a szexuális életed. Cikkünkért kattints IDE!

1. Fitt maradhatsz
Nemcsak a szívedre van pozitív hatással és hozza formába az izmaidat, de még fogyhatsz is szex közben: kb. 200 kalóriát égethetsz el fél óra alatt, ez heti három alkalommal 600 kalóriát jelent.

2. Enyhíti a fejfájást

A szex közben felszabaduló oxytocin hormon növeli az endorfinszintet, csillapítva a fájdalmat. A fejfájás és a görcsök megszűnnek szeretkezés után.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

3. Jó a depresszió ellen
Azok a nők, akiknek rendszeresen van orgazmusuk, nyugodtabbak, kevésbé lehangoltak, illetve fizikailag és érzelmileg is elégedettebbek. A szex közben termelődött szerotoninnak köszönhetően jobban tudsz aludni is.

4. Segít megelőzni a rákot

Jó hír a pasiknak is: kutatások bizonyítják, hogy a gyakori szex (legalább heti 5) csökkenti a prosztatarák kockázatát.
A mellrák megelőzésében is szerepe van az orgazmusnak: a felszabaduló oxytocin segít csökkenteni a mellrák kockázatát nőknél.

5. Fiatalon tart

A szex a fiatalság egyik kulcsfontosságú pontja. Akár 10 évvel is fiatalabbnak tűnhetsz, ha hetente legalább háromszor űzöd ezt a remek sportot.

6. Megvéd a bőrbetegségektől
Egy szeretkezés alatt rengeteg boldogsághormon szabadul fel a testedben, köztük például tesztoszteron. Ez a hormon segít a bőr fiatalon tartásában, a csontok és izmok egészségének megtartásában.

7. Szívbetegségek ellen is véd
A szex jót tesz a szívednek: heti 3 alkalom segít, hogy felére csökkentsd a szívroham vagy a stroke kialakulásának kockázatát. Sőt, még az asztma és influenza megelőzéseként is tökéletes.

8. Növeli az önbizalmat
Evés közben jön meg az étvágy: minél többet szexelsz, annál többször vágysz majd rá. A nagy mennyiségű feromonnak köszönhetően még vonzóbbnak fog tartani a partnered. Ha pedig vonzónak találnak, az növeli az önbizalmadat.

9. Védi a nőket a mentális zavaroktól

Furcsán hangzik, de a sperma felszívódása szabályozza a női hormonokat, csökkentve a mentális zavarok kialakulásának esélyét.

10. Megelőzi a hátfájást

Kutatások bizonyítják, hogy a szexnek még a hátfájásra is van jótékony hatása: növeli a fájdalomküszöböt, így a görcsök és a hátfájás is elmúlhat. Ha viszont fáj a hátad, ajánlunk néhány kímélő szexpózt.

+1 - A fogorvost is távoltartja
Napi egy csók távoltartja a fogorvost. A nyál tisztítja a fogakat és csökkenti azoknak a savaknak a szintjét, amelyek fogszuvasodást okoznak.

Hú, de fáj a szex!http://www.life.hu/drlife/20140602-okok-amelyek-miatt-faj-a-szexualis-aktus.htmlHiába vágyod az együttlétet, fájdalmat okoz a szex? Nagyon fontos, hogy tudd, nem természetes az aktus során érzett fájdalom, és nagy valószínűséggel nagyon is kézzel fogható egészségügyi okai vannak a szex közbeni szenvedésnek.Dr. Life--HPV-oltást a fiúknak is! Az orális szex veszélyeihttp://www.life.hu/drlife/20130924-a-kamasz-fiuknak-is-kellene-hpvoltast-kapniuk-az-oralis-szex.htmlJohn Ashton professzor, a brit Népegészségügyi Intézet elnöke szerint nem lenne szabad a HPV-védőoltást csak a lányokra korlátozni - a kamasz fiúknak is kellene kapniuk az orális szex okozta rák megelőzésére.Dr. LifeOkok, amelyekkel elutasította a szexet a feleséghttp://www.life.hu/intim/20140720-excel-tablazatot-vezetett-a-ferj-az-okokrol-amelyekkel-elutasitotta-a-szexet-a-feleseg.htmlA reddit.com-on osztotta meg férje bizarr nyilvántartását egy nő. A kielégületlen férfi ugyanis Excel-táblázatban vezette - amit itt meg is nézhetsz -, miért és hányszor utasította el felesége az ágyban. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.