Az év egyik legjobban várt mozija, amely a 32 esztendős Jamie Dornanból a rossz kritikák ellenére egy csapásra szexőrült csábítót varázsolt. Aki már látta A szürke ötven árnyalata filmet, annak azért, aki pedig még nem, annak azért kötelező ez az olvasmány.

1. Fehérneműmodellként indult

Úgy hírlik, az ír származású híresség 2001-ben kezdte modellkarrierjét. 2004-ben a Calvin Klein arca és teste lett Kate Moss és Eva Mendes oldalán, 2005-ben pedig az Armani szerződtette le. Emellett pedig dolgozott a Diornak, A Bvlgarinak, a H&M-nek és a Zarának is.

/1502/Jamie2015214193128

Amikor már szépen ívelt felfelé a modellkarrierje, úgy döntött, inkább visszatér igaz szerelméhez, a színészethez. Szerepelt a The Fall krimisorozatában (ahol szintén volt alkalma kipróbálni magát perverz szexuális játékokban), később pedig a Marie Antoniette-ben tűnt fel. Aztán pedig jött Christian Grey szerepe...

4 hét alatt gyúrta ki magát Jamie Dornan:
Jóképű, sármos és nagyon szexi - valószínűleg nem egy tanga pattan le majd A szürke ötven árnyalata vetítésein, amikor a Christian Grey-t megformáló színész lekapja az ingét. Kiderült, a sztár ennek ellenére a legkevésbé sem elégedett magával, amikor viszontlátja képeit. Korábbi cikkünkből az is kiderül, hogy élte meg Jamie, hogy alig volt ideje felkészülni Grey szerepére.

2. Házas ember és van egy kislánya

Jamie 2013 áprilisa óta él boldog házasságban Amelia Warner angol színésznő, énekes és dalszerzővel. Kislányuk, Dulcie, 2013 decemberében született meg, amikor már bőven tudni lehetett, hogy ő kapja E. L. James regényadaptációjának főszerepét. Amelia, aki Dornannal való találkozása előtt öt hónapig volt Colin Farrell párja, korábban úgy nyilatkozott, nem tervezi megnézni A szürke ötven árnyalatát. Érdekes, hogy Melanie Griffith is azt mondta, nem kívánja a mozivásznon látni lánya orgazmusát. Ez mondjuk érthető... 

Forrás: Northfoto, AFP

3. Randizott Keira Knightley-val is

Jamie és Keira a hírek szerint egy stúdiófotózás alkalmával találkoztak 2003-ban, és két évig alkottak egy párt. Mr. Dornan azonban sem Keira előtt, sem pedig utána nem unatkozott, állítólag olyan csajok voltak meg neki, mint Kate Moss, Sienna Miller, Lindsay Lohan, vagy éppen Mischa Barton.

Forrás: Northfoto
Velük feküdt le Lindsay Lohan
2014 márciusában nyilvánosságra került Lindsay Lohan pasilistája, vagyis azon sztárok neve, akikkel a színésznő ágyba bújt. Az In Touch magazin által közölt felsorolás igen hosszúra nyúlt, annak ellenére, hogy akkor "csak" a híresebbekre derült fény. Szerepelt köztük többek között Zac Efron, Adam Levine, Justin Timberlake, Colin Farrell, Heath Ledger, James Franco és persze Jamie Dornan is. A további részletekért kattints ide!

4. Énekel és saját zenekara van

Dornan 2002-ben ismerkedett meg David Alexander dalszövegíróval, akivel később közösen alapították meg a Sons of Jim nevű zenekart, mellyel Nagy-Britannia-szerte óriási sikereket értek el. Vagyis hősünk nemcsak szívdöglesztő, de a színészkedés mellett még énekelni is tud. Hmmm...

5. Nem ő lett volna Christian Grey

Eredetileg Charlie Hunnam kapta meg Grey szerepét, a nézők azonban fellázadtak, hogy a Kemény motorosok sztárja nem eléggé vonzó és nem elég kifinomult a multimilliárdos üzletember szerepére. Hunnam végül idegösszeomlásra hivatkozva visszadobta a lehetőséget, amely vélhetően az egekbe repítette volna a karrierjét. Így pedig egy kicsit neki is hálásak lehetünk, hogy megismertük Dornant.

Forrás: Men's Fitness magazin
Őket kívánnánk inkább Christian Grey szerepére:
Amikor 2013 őszén nyilvánosságra hozták, kik játsszák majd A szürke ötven árnyalatának főszerepeit, a rajongók aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy ne Hunnam vigye vászonra Greyt. Akkor a Life.hu is elkészítette saját listáját arról, kit látott volna szívesen a moziban. Emlékezzünk csak vissza azokra, akikkel szemben végül Jamie Dornan diadalmaskodott!