Az aromaterápiát rengeteg kultúra ismeri. Maga a Káma-szútra is foglalkozik az illatok csábító erejével, Kleopátráról pedig régóta tudjuk, hogy imádta a rózsa, a kardamom és a fahéj bódító keverékét használni a férfiak rabul ejtésére. A tantrikus szex során is szívesen használtak illóolajokat a vágy fokozására. Lássuk hát, mivel kelthető életre a vágy!

Az aromaterápia tudománya közel 5000 éves, de a fogalom viszonylag fiatal: az 1920 és 1930 között tevékenykedett francia kémikus, René-Maurice Gattefossétól ered. A tudomány arra épít, hogy szaglószervünk központja közvetlen összeköttetésben van az agy memória- és érzelemközpontjával, utóbbi tehát manipulálható a megfelelő illatok használatával.

Bazsalikom, bergamott, cédrusfa

A bazsalikom édes, kissé fűszeres aromája erotikus illatként ismert. Kapcsolatba hozható a szerelemmel, a csábítással és a termékenységgel. Felébreszti az érzékeket és az erotikus vágyat.

BazsalikomForrás: Thinkstock

A bergamott pezsdítő illat, igazán kedvre deríti a szerelmeseket. Citromos és virágos aromája emelheti a szerelmesek spiritualitását, és segíti az egymásra hangolódást.

A cédrusfa élénkítő illat, kinyitja az érzelmek birodalmát, és segíti a szerelmeseket a spirituális dimenziók elérésére szexuális tevékenységük során. Gyengíti a félelmeket, valamint a betegségeket, és bevezeti a szerelmeseket a gyönyörökkel teli, érzéki valóságba.

Zsálya, tömjén, gyömbér

A zsálya illata erotikus, mélyen érzéki és relaxáló, megnyugtatja a kedélyeket. Emellett a libidó emelésére is használatos.

ZsályaForrás: Thinkstock

A tömjén élénkítő illat – bódító hatással. Igazán méllyé és gondolativá teheti a kapcsolatot, mivel beszélgetésre buzdítja a szerelmeseket, stimulálja az érzékeket, és ellazítja az elmét.

A kissé fűszeres gyömbér élénkíti a vitalitást, és növeli a libidót. Szenvedély keltésére kifejezetten ajánlott.

Jázmin, boróka, levendula

A jázmin illata igazán egzotikus és uralkodó. Megőrzi a szerelmet és a vágyat, erősít, és melegséget vált ki a befogadókban. Terhesség alatt azonban nem ajánlott a használata!

JázminForrás: Thinkstock
Tiltólistás dolgok a terhesség alatt:
Azt remélhetőleg minden kismama tudja, hogy a kábítószer-fogyasztás és a cigarettázás kifejezetten tiltott a terhesség alatt. Ám vannak olyan ételek, mozgásformák, élethelyzetek, amiket szintén érdemes kerülni abban a bizonyos kilenc hónapban. Ha már várandós vagy, de ha még gyermekvállalás előtt is állsz, jó, ha tisztában vagy a tiltólistás dolgokkal! Korábbi cikkünket a témában itt érheted el.

A boróka megszabadít a negatív érzésektől, és stimulálja az érzelmeket. Használd a bizalom megerősítésére és a bizonytalanság érzetének kivédésére. Terhesség alatt ez sem ajánlott, ahogy a levendulát is kerülni kell.

Ha viszont nem vársz babát, a levendulát bátran használd: megnyugtatja a szívet, relaxál és kiegyensúlyozottá tesz. Nagyon jó a kapcsolatok gyógyítására és az elme kitisztítására.

Lime, narancs, pacsuli

A lime előhívja az érzelmeket, a romantikus gondolatokat, és növeli a libidót. Megtisztítja az utat a kommunikációhoz.

LimeForrás: Thinkstock

A narancs életre kelti az otthon és a kapcsolat melegét, miközben vidámságot visz a kapcsolatba. Nyomában garantált az élvezet és az érzékiség.

A pacsuli igen mély és érzéki, spirituális illat. Szexuális provokációhoz és a vágy növeléséhez abszolút ajánlott.

Szantálfa, ilang ilang

A szantálfa igen édes, bódító, vágyfokozó illat. Gyakran használták őseink is szexuális rituáléik során, mivel megnyitja a fizikai érzékek és érzelmek birodalmát.

Forrás: Thinkstock

Az ilang ilang pedig igazi energiabomba az afrodiziákumok birodalmában. Nemcsak a libidót növeli, de segíti az erotikus és érzéki megnyilvánulásokat.

Így lehetsz szédítően jó az ágyban: eláruljuk, mit egyél!
A kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak az egészséged és az alakod miatt fontos, hanem a libidód szempontjából is. A megfelelő táplálkozás ugyanis létfontosságú az olyan hormonok termeléséhez, amelyek fenntartják a szexuális vágyat. Ezért, ha mostanában úgy érzed, utóbbi hagy némi kívánnivalót maga után, lehetséges, hogy egyszerűen csak rosszul táplálkozol. Erről itt olvashatsz bővebben.