Befolyásolja-e az óvszerhasználat a gyönyört? Valóban az éketkorunk előrehaladtával könnyebben elélvezünk?  Íme, néhány meglepő tény az orgazmusról.

1. Az óvszerhasználat nem befolyásolja az orgazmust - Legalábbis nem úgy, ahogy sokan gondolják. A biztonságos szex tudatában ugyanis a legtöbben felszabadultabbak lesznek, a szeretkezés minél hosszabb és problémamentesebb.

Forrás: Thinkstock

2. A nők egyharmada nem jut el a csúcsra - A statisztikák szerint a nők mintegy fele küzd valamilyen szexuális problémával, és legalább 80%-nak nincs orgazmusa vaginális közösüléskor. Ennek ellenére a férfiak többsége biztos benne, hogy partnere átélte az orgazmust a legutóbbi szeretkezés alkalmával...  

3. Mégis a G-pont a gyönyör kulcsa? - Nos, ez ügyben még mindig nincs biztos válasz. Az tény, hogy létezik egy olyan, 1-1,5 cm nagyságú terület a nők vaginájának első falán, amelynek izgatása különös kéjérzetet okoz, ám hogy mindenkinél ez a tuti gyönyör útja...? 

4. Minél idősebb vagy, annál több orgazmusod lehet - Igaz is, meg nem is. Az azonban biztos, hogy az évek alatt megszerzett szexuális tapasztalat segíti a kielégülést.