Időnként megjelennek az iskolákban a rendőrség bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei (egyébként nagyon helyesen), és elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy kábítószert fogyasztani miért nagyon rossz, miközben a gyerekek egy része már kipróbált valamilyen tudatmódosító szert, és az ő tapasztalatuk ezzel szemben az volt, hogy az nagyon jó...

Ebben a pillanatban emberünk egy csapásra hiteltelenné vált.

Ha a másik irányból közelített volna, még esélye is lett volna: "Gyerekek, ha kipróbáljátok a kábítószert, nagy valószínűséggel jó élményben lesz részetek. Szeretném viszont elmondani nektek, hogy milyen dolgokat okoz, mire számíthatok testileg-lelkileg...”

Forrás: Thinkstock

 

Pilát Gábor
Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 15 ezer embernek tartottam tréningeket és konzultációkat. Túl sok olyan párkapcsolatot láttam, amiről ugyan nem jelenthetjük ki, hogy vergődnek, vagy a szakadék szélén billegnek, de azt igen, hogy messze nem tudták kihozni belőle a maximumot, és tartósan megélni azokat az érzéseket, amelyek lehetőség szintjén benne voltak. És miért? "Csupán" a szerelmen kívül eső összefüggések ismeretének hiánya miatt.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés, vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Tehát ha nem az ő realitásának megfelelő szinten közelítünk vagy reagálunk, zsákutcába futunk, ugyanis a gyerek is (és a felnőtt is) minden pillanatban a saját tudatossági szintjének megfelelően cselekszik.

Az már csak egy következő lehetséges lépés, hogy elmondja-e nekünk. Elég egyszer-kétszer leértékelni és sárba tiporni a tett miatt, jó eséllyel nála ez úgy csapódik le, hogy kerülni kell az őszinteséget és jobb elhallgatni a dolgokat.

Forrás: Thinkstock

Ennek már csak egy következménye a hazugság.