Biztos futottál már bele olyanba, hogy egy átlagosnál nagyobb testalkatú srácnak nem a legmegfelelőbb mondatokat mondtad. 

1. "Hé, nagyfiú." Ez a mondat magában hordozza azt, amivel maga is tisztában van és nem akarná folyton hallani. Szóval ne a testi adottságaival üdvözöld őt első körben.

Forrás: giphy.com

2. "Téged könnyű megtalálni a tömegben.” 3XL-es mérete és terebélyessége valóban hordozza magában ezt az „előnyt”, de utalva az első pontra, ezt sem érdemes ilyen módon firtatni.

3. "Mozognod kellene. Próbáltad már a focit?" A kövérsége nem feltétlenül adódhat a mozgásszegény életmódjából. Lehet, hogy kocog, focizik vagy kosarazik, csak éppen nem a leggyorsabb ütemben adja le a feleslegét.

4. "Csak segíteni akartam." Azzal, hogy rendszeresen rávilágítasz a súlyproblémájára nem biztos, hogy motiválni fogod, előbb-utóbb rosszul fog neki esni. Ha titkon próbálkozik a fogyókúrával, de te akkor is azt mondod neki, hogy mekkora, az képes őt letörni.

5. „Erősek a csontjaid." Akárcsak Cartmannek a South Park-ból…

6. "Lehet, hogy pajzsmirigy problémáid vannak." Lehetséges, de a kórosan elhízott emberek egy része mire megkapja ezt a kérdést, addigra már túl van a pajzsmirigy vizsgálaton. Ne felejtsük el azt sem, hogy a minket érő stressz, de még az általunk fogyasztott (egészségtelen) feldolgozott élelmiszerek is nagyban közrejátszhatnak a súlyunk alakulásában.

Forrás: giphy.com

7. „Ha lefogysz, megereszkedik a bőröd.” Most meg úgy néz ki, mint egy szörny, aki az ágy alól mászott ki?!

8. „Annak ellenére is szeretlek, hogy kövér vagy." Kétélű válasz, egyrészt jól eshet neki, másrészt lesajnáló hangzása vannak ennek a mondatnak. Megfontolandó, hogy mondd-e neki valaha.