Összegyűjtöttük pasiszemmel, mik azok a tipikus és rendszeresen visszatérő jelenségek a női profiloldalak fotóinak terén, amelyek a netes társkeresőkön jó eséllyel keresztbetesznek az ismerkedésnek.

Ne legyél igénytelen!

A profilodra feltett fotóid rólad adnak egy (gyors és felületes) benyomást a másik számára, arról, hogy milyen vagy te – hisz ez az alapvető céljuk is, ugyebár. Tehát ha láthatóan nemtörődöm módra készült, életlen, csoportképből kivágott, esetleg a háttér környezetére és/vagy a külsődre cseppet sem adó fotókat teszel fel magadról, akkor ne csodálkozz, ha veled kapcsolatban is az igénytelenség lesz a másik első megérzése. 

Ezt kerüld el!Forrás: Thinkstock

Felejtsd el a tükrös szelfit! 

Például azért, mert az előző ponthoz kapcsolódva: igénytelen. Meg azért is, mert hiúságot sugall: 

mintha a tükörbe nézve mindig az lenne az első gondolatod, hogy megörökítsd, mennyire szépnek tartod saját magad. 

A sok egysíkú celeb és magamutogató lájkvadász miatt van egy enyhén cicababás/aranyásós hangulata is. Arról nem is beszélve, hogy ha csak ilyen képeket teszel fel, az olyan, mintha nem lenne körülütted soha senki, aki lefotóz téged – és feltehetőleg az időzítős (ön)fényképezés bonyolult művelete is meghaladja a képességeidet. 

A klasszikus zsákutca: a lájkvadász pózok nem vezetnek az igazi irányába!Forrás: Thinkstock
Tinder-szabályok, amiket minden férfinak ismernie kell
A Life.hu szerkesztőségének egyetlen férfi tagja szerint az a nő, aki huzamosabb ideig nem talál senkit a Tinderen, az egész egyszerűen túl válogatós. Ez egyrészt simán lehet, másrészt viszont ott van az a sok furcsa merénylet, amit a pasik követnek el a Tinderen. Hogy mindkét tábor dolgát megkönnyítsük, összeszedtük, mi az, ami nem annyira szexi a mobilappos társkeresésben.

Köztük volt a "Tükörszelfis pasi" is. Ugyanis a tükörszelfi iPhone-nal Sarka Katánál még oké, de csak úgy otthon, a panelfürdőben, zuhanyfüggönnyel és tükröződő fogkefével már para. "Hacsak nincs olyan tested, ami elvonja a figyelmet a képbe oldalról beficcenő fésűről és tusfürdőről, akkor inkább kerülendő..." – írtuk akkor. A teljes cikket itt érheted el.

Az ördög az egészekben rejlik

Elhisszük mi, hogy nagyon szép a szemed/orrod/felső ajkad/térdhajlatod, és még az is oké, hogy erről külön felteszel egy fotót a többi közé – de az már elég fura, ha minden képen csak kis részletek látszanak belőled, az egész pedig sosem. (Vannak, akik ezt ráadásul imádják furcsa szögekből fotózással is kombinálni.) Ha brutálisan őszinték akarunk lenni, akkor el kell árulnunk, mi az a két dolog, amire ilyen képek láttán gondolnak a pasik: 

hogy kövér vagy, avagy csúnya. Esetleg mindkettő. 

Profizmusból is megárt a sok!

Nyilván mindenki igyekszik egy ilyen ismerkedős helyzetben a lehető legszebb oldalát (és külsejét) mutatni, azt a maximumot, amit csak el tud érni. És ilyenkor jönnek a műtermi, profi fotós-sminkes által összehozott, beállított képek – amik önmagukban nem jelentenek problémát (pláne, hogy mindenkinek érdekes öntapasztalat egy ilyen fotózási helyzet és a végeredmény), de csak akkor, ha vegyíted olyan képekkel is, amik azt ábrázolják: milyen vagy amúgy, az ÉLETBEN. 

Légy önmagad, hozd a formád, és sokkal nagyobb eséllyel kelted fel a hozzád illő partner figyelmét!Forrás: Thinkstock

Hiszen a rád kíváncsi partnerkeresők is az életben fognak veled találkozni, nem pedig egy bevilágított műteremben, és ezt ők is pontosan tudják, így ha azzal kapcsolatban nem kapnak fogódzót, inkább lapoznak. 

Mutasd magad!

Valószínűleg valamiféle be nem vallott szégyenlősségből, "mesebeli okos lány" mentalitásból (mutatom is magam, meg nem is) fakadnak azok a profilfotók, amik aztán a legidegesítőbbek tudnak lenni a másik oldal számára – ismét csak akkor, ha kizárólag ilyeneket talál. Ezek a napszemüveges, háttérben a tájban pici alakot mutatós, csoportképen tucatnyi fej között mutatkozós, háttal állós stb. fotók, amiken csak pont a lényeg nem látszik: TE. Most őszintén: fordított helyzetben 

egy partnerkeresőn te foglalkoznál olyan pasival, aki ennyire zsákbamacskát árul már a legelső lépésnél is? 

Felejtsd el! Nem vicces, sokkal inkább elriasztó!Forrás: Thinkstock

Ne mutasd magad másnak! 

A végére az általános jó tanács, ami nem csak a profilodra feltett fotókra, de az egész netes partnerkeresésre is vonatkozik. Nem népszerűségi versenyt kell nyerned az oldalon, hanem megtalálnod azt, aki hozzád illik, és akinek pont te tetszel, és te kellesz. Ennek érdekében pedig 

felesleges, sőt káros olyasmiket bevetni, amik ugyan valamilyen vonatkozásban vonzóbbnak mutatnak be téged, de mégsem tartoznak igazán a személyiségedhez. Szóval vállald önmagad, a bátorság szexi! 

Randiappos "tedd, ne tedd" csajoknak
Az elmúlt években több tanácsot is adtunk arra vonatkozóan, hogyan pasizz be a szájbervilágban, és mire figyelj, hogy elkerüld a virtuális párkeresés leggyakoribb buktatóit. Nos, jelentjük, a hagyományos ismerkedős oldalak csillaga leáldozott. Már most a jövőben élünk, és a jövő a randiappoké. Ezeknek az alkalmazásoknak sajátos szabályaik és szokásaik vannak. De mi segítünk eligazodni a mobilcsábítás új világában.