„Aljnövényzet nélkül nagyobbnak látszik a fa" – vallják a férfiak, akik közül egyre többen döntenek az intim szőrtelenítés mellett.

Egy legutóbbi felméréséből kiderül, hogy minden ötödik férfi figyelmet fordít az intim szőrzetére, aminek a szakértők szerint az egyre növekvő nyomás lehet az oka. Azok pedig, akik nem tartják elég maszkulinnak ezt a lépést, úgy érvelnek mellette, hogy jobbá teszi a szexet.

A borotválkozás az arcon indult, majd kiterjedt a mellkasra is, most pedig még lejjebb halad – világított rá Dr. Matthew Hall, a Lancaster University szociálpszichológusa, aki már több kutatást is végzett a metroszexualitással kapcsolatban. A szakértő elárulta, hogy az 1980-as évek óta, a férfi magazinok terjedésével egyre több elvárással kell szembenézniük az uraknak.

Forrás: Thinkstock

„A férfiaknak most már oda kell figyelniük magukra" – magyarázta a szakember. „Elég szétnézni a szupermarketben, hogy mennyi szépségápolási termék készül nekik. Egyre jobban szeretnek vásárolni is. Nem arról van szó, hogy korábban ne törődtek volna magukkal, csak a fogyasztói társadalom és a kapitalizmus mindezt felfokozta" – tette hozzá Dr. Hall, akinek jelenlegi értekezése a Sexualities című szakfolyóiratban jelent meg.

Azt viszont senki sem ismerte el, hogy ezzel nagyobbnak szeretné láttatni a péniszét. Inkább a „jobb szex" és a „jobb higiénia" sorakozott az érvek között.