A házasságkötés szinte mindig csodás pillanat. A nehézségek legfeljebb utána jönnek...
Valamikor a házasság egy vagyonon, hatalmon és néven alapuló szerződés volt, melyet a családfők kötöttek meg, többnyire az összeházasítandó fiatal pár vágyainak figyelembevétele nélkül. Később a házasság egyenletébe, és a praktikum rovására egyre inkább bekerült a szerelem. Az ifjú pár már beleszólást követelt az érzéseik figyelembe vétele okán azzal a céllal, hogy az értelmet és racionalitást előzze meg az érzelem.
Forrás: Thinkstock
Napjainkban az arány megfordult, és a felvállalt, de inkább fel nem vállalt érdekházasságok kivételével a frigy érzelmi alapon köttetik. Ezzel párhuzamosan azokban az esetekben, ahol a házasság hosszú, de a romantikus szerelem rövid, a házasságtörés is megtelt érzéssel. A szabadság ilyen értelmezés szerinti korlátai kitolódtak, mi több olyan felületek is megszülettek, ahol internetes társkereső segíti azokat a kapcsolatban élő embereket, akik megcsalást terveznek. Ezeknek az összefekvéseken és összeállásokon alapuló együttléteknek azonban van két komoly ellensége. Az egyik a lebukás indokolt veszélye, a másik pedig, hogy a kapcsolat a legritkább esetben marad meg a testiség korlátai között anélkül, hogy az egyik fél ne remélne egyre többet a másiktól. Minthogy a kíváncsiság és a vágyak nagy urak, főleg ha otthon már kihűlt a hitvesi ágy, így sokszor a predesztinált végzet sem elrettentő tényező. A regisztráció előtt azonban érdemes még egy utolsó mérlegelést tartani és egy kört futni, a kapcsolat helyrehozatalának szándékával.
Forrás: Pilát Gábor
A szerzőről
A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról