A nők G-pontja továbbra is sokak számára rejtély, de szerencsére akad pár lelkes felfedező, akik ezáltal érték el a csúcsot, vagy juttattak oda másokat, és persze azóta is boldogan lengetik a zászlót. Szóval mit érdemes tudni a G-pontról? A következőket biztosan!

A G-pont létezéséről a mai napig megoszlanak a vélemények. Vannak, akik szerint ez az egész csak egy legenda, és persze jócskán akadnak olyanok is, akik szerint létezik, ráadásul nem is egy - erről itt írtunk bővebben. Mindenesetre az utóbbi táborba tartozók nézeteit erősíti az alábbi 5 pont, lássuk!

A G-pont egy férfiról kapta a nevét

A német Ernst Grafenberg az ötvenes években mutatott rá először a G-pont létezésére, amelynek örömére rögtön az orvosról nevezték el a hölgyek örömszerzési forrását. A hetvenes években már azt is tudni lehetett, hogy a csikló izgatásával még könnyebben juthatunk el a csúcsig. 

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Nemrég pedig egy dr. Charles Runels nevű orvos rántotta le a leplet a G-pontról: szerinte a G-pont nem létezik, ha pedig mégis, nincs konkrét fizikai szerkezete. Helyette viszont van O-pontunk, amely a csiklóhoz közeli területet és a hüvely belső részét jelöli. (Csak így zárójelben: mindegyikőjük férfi volt.)

Nem minden nő ér el orgazmust a G-ponttal

Ennek lehet akár fizikai és érzelmi oka is. Míg mások a mellbimbó izgatásától is képesek eljutni a csúcsra, sokaknak az orgazmus sokkal nehezebben érhető el.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A G-pont tulajdonképpen a csikló rokona

A G-pont azért is tartozik az erogén zónák közé, mert anatómiai szempontból a csikló másik oldalán helyezkedik el.

A szent hely

A tantrikus szexben ezt a területet a szent helynek nevezik.

Minél nagyobb, annál jobb

Plasztikai műtéttel megnagyobbítható, ami még jobb orgazmust eredményez.