párkapcsolat szex kutatás kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatása szerint minél kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, annál jobban javul majd a szexuális életed. A JAMA Internal Medicine című orvosi szaklapban megjelent tanulmány érdekes megállapításra jutott. 

A kísérletben 218 önkéntes vett részt. Nők és férfiak, 20 és 50 év közöttiek, testtömegindexük (BMI) 22 és 28 között volt. A csoportot két fele osztották. Néhány tagtól megvonták szokásos kalóriabevitelük 25 százalékát, a többiek pedig bármennyit ehettek - írja a Foxnews.

Forrás: Thinkstock

Egy év alatt a diétázó csapat a testsúlyuk átlag 12 százalékától szabadultak meg, ezáltal pedig jobban aludtak, javult az életminőségük, és nem meglepő: sokkal aktívabb szexuális életet éltek.

Korábban már több kutatás is bebizonyította, hogy a kalóriamegvonás megnöveli az emberek várható élettartamát, de a szexuális élet javulása csak most lett ilyen szinten kimutatható.

6 dolog, ami szex közben történik - csak senki nem beszél róla

Kevés élvezetesebb dolog van, mint egy jól sikerült összebújás, ám vannak dolgok, amik alaposan lelombozhatják akár a párodat, akár téged. De mik ezek pontosan? Most kiderül!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.