Minden negyedik emberrel előfordult már, hogy szex közben megzavarta a saját vagy a párja háziállata. Veled előfordult már hasonló?

A társkeresők 83%-a szerint akinek van háziállata, sosem magányos, és a közös állattartás jó hatással van a párkapcsolatokra. Minden negyedik ember szerint viszont háziállat mellett kevesebb idő jut a kapcsolatra, derült ki a Csajok és Pasik legfrissebb felméréséből, ami 898 fő részvételével készült 2017 áprilisában. A másik állattartási szokásai miatt a tárkeresők csupán 3%-a szakított már, ellenben minden negyedik válaszadóval előfordult legalább egyszer, 

hogy szex közben megzavarta a saját vagy a párja háziállata. 

Minden negyedik válaszadóval előfordult legalább egyszer, hogy szex közben megzavarta a saját vagy a párja háziállataForrás: giphy.com

A legtöbb ember inkább kutyásnak vallja magát, és ebben a kérdésben nincs eltérés a nemek közt. A pókokkal és kígyókkal viszont jobb vigyázni: a csajok fele és a pasik harmada nem tudna olyannal járni, aki hüllőt vagy extrém állatot tart. 

Úgy tűnik, a magyar társkeresők kifejezetten szeretik az állatokat. A felmérésben részt vevők harmada szeretné, ha lenne otthon kisállata, 62%-a pedig jelenleg is tart valamilyen háziállatot. Utóbbi arány még magasabb, 70% a csajok körében. A társkeresők mindössze 8%-a nyilatkozott úgy, hogy nincs állata, és ha rajta múlik, soha nem is lesz. 

3 dolog, amivel a kutyák jobbá teszik a kapcsolatot
Egy 2016-os kutatás szerint a kutyák javítják az ember életminőségét, csökkentik a stresszt, sőt állítólag komoly betegségeket is képesek kiszimatolni. Korábbi cikkünket a témáról ide kattintva érheted el.

A hazai csajok és pasik 83%-a szerint, akinek van háziállata, sosem magányos, és a közös állattartás kifejezetten jó hatással van a párkapcsolatokra, mivel erősíti a közös felelősségvállalást, és állandó programot nyújt. Viszont minden negyedik ember szerint 

háziállat mellett kevesebb idő jut a kapcsolatra, és ez akár konfliktushoz is vezethet. 

A felmérésben részt vevők 3%-a már szakított a másik háziállata miatt. 

A felmérésben részt vevők 3%-a már szakított a másik háziállata miattForrás: Thinkstock

Kutyás vagy macskás? 

Ebben a kérdésben teljes az összhang a csajok és a pasik között: több mint minden második magyar társkereső egyértelműen kutyapárti, további egyharmad pedig egyaránt szereti a kutyákat és a macskákat. A magukat inkább cicásnak vallók aránya 8%, továbbá minden huszadik ember azt válaszolta, hogy egyik négylábú háziállatot sem szereti. 

A kutya-macska ellentét mellett a portál arra is kíváncsi volt, hogy milyen egyéb állatot tartanának otthon a hazai társkeresők. A sort itt a halak vezetik, minden negyedik ember szívesen nézegetne odahaza egy akváriumot. Lovat, madarat, hörcsögöt, egeret, nyulat vagy tengerimalacot a válaszadók közel 10%-a venne, míg törpemalacot és sündisznót csupán 6%. Minden tizedik ember annyira rajong az állatokért, hogy saját bevallása szerint bármilyen kedvencet szívesen látna az otthonában.

A felmérés szerint a siklók, a kígyók, az egyéb hüllők vagy kétéltűek, a pókok és a rovarok egyértelműen nem örvendenek nagy népszerűségnek. Ilyen házi kedvencet csupán néhány százalék szeretne, és a csajok fele és a pasik harmada sem tudna olyannal járni, aki ilyen állatot tart. 

A felmérés szerint a siklók, a kígyók, az egyéb hüllők vagy kétéltűek, a pókok és a rovarok egyértelműen nem örvendenek nagy népszerűségnekForrás: Thinkstock

Akár kutya, akár macska, hal vagy madár a kedvencünk, egy biztos: 

az állattartás kifejezetten jó pont, ha épp társat keresünk. 

Sőt a csajok és pasik kétharmada azt sem tartja cikinek, ha valaki túlzottan ragaszkodik a házi kedvencéhez. 

Ha gyerekünk születik, a kutyának mennie kell?
A mai napig az egyik legtöbbször előforduló kutya- és macskaleadási ok a gyermek születése, a család bővülése. Az emberek sokszor saját kútfőből, sokszor a védőnők, a közösségi média vagy egyéb véleményformáló közeg hatására hirtelen az addig velük élő állatot veszélyforrásként azonosítják, pedig egyre több bizonyíték van arra, hogy az állatok mellett felcseperedő gyerekek szociális készségei jobbak, könnyebben és mélyebb kapcsolatokat alakítanak ki kortársaikkal is. A témáról korábban itt írtunk bővebben!