Sajnálkozunk magunkban és panaszkodunk a barátoknak, hogy nem becsülnek meg minket. Talán válaszreakcióként mi is egyre kevesebb figyelmet és egyre kevesebb szeretetet adunk ahelyett, hogy ott beszélnénk róla, ahol a probléma felmerült: otthon.

 „Néma gyereknek anyja se érti a szavát.” Ezt a mondást mindenki ismeri, és talán túl egyértelműnek találja ahhoz, hogy alkalmazza is. Mintha valaki a lélegzetvétel evidenciája miatt nem venne levegőt.

Több figyelemre, több szeretetre van szükséged? Hát mondd el neki.

Ha másodjára, harmadjára sem érti meg, vagy megérti, de lusta, hogy örömöt szerezzen neked, akkor nem érsz neki semmit. Pontosabban éppen annyit, amennyit kapsz tőle. Ez nem bonyolultabb, mint felismerni egy zsiráfot. Problémás gazdának problémás a kutyája, vagy az lesz. A párkapcsolat szempontjából pedig a téged nem tisztelő és nem szerető problémás ember nem egy álcázott lehetőség, hanem probléma.

Több figyelemre, több szeretetre van szükséged? Hát mondd el neki.Forrás: Shutterstock

Ahogy Weöres Sándor versében olvashatjuk, „Árok mellett üszkös a fa dereka...”, úgyhogy ha nem akarsz elkorhadni, vond be magad felületkezelővel – persze ezzel vállalva a tompulást, hiszen a festék eltömíti a pórusokat –, vagy gördülj arrébb.