Ilyen a rakott krumpli egy Michelin-csillagos séftől

Forrás: www.kallopeter.hu/Peter Kallo -
séf Onyx étterem rakott krumpli michelin csillag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Gourmet Fesztiválon saját fogásaik bemutatása mellett a rakott krumpli minél változatosabb elkészítését mutatják majd be a sztárséfek, akik ízelítőt készítettek a rendezvény sajtótájékoztatóján. Az alapanyagok megegyeztek az otthon is használtakkal, valahogy mégis nagyon más volt az íze ennek a hagyományos magyar ételnek. Mi a titok?

Sármos fiatalember Széll Tamás, az Onyx étterem séfje, nem is értettük, hogy miért bújik el a konyha zárt világában. Miután megkóstoltuk a rakott krumpliját, jó döntésnek ítéltük, hogy főzéssel foglalkozik.

Forrás: www.kallopeter.hu/Peter Kallo

„A mi rakott krumplink attól speciális, hogy pont azt készítjük el, amit otthon, magunknak is szoktunk. Az egyik kedvenc ételünk mássága az összerakásában rejlik. A krumplit nyersen szeleteljük fel, a tojást is csak félig főzzük meg, majd 100 fokon 2-3 óra alatt készül el, nagyon lassan, hogy a krumplinak legyen elég ideje beszívni a nedvességet. Kevés tejfölt és sok tejszínt használunk hozzá és nagyon jó minőségű alapanyagokat. Az éttermünkben a rakott krumpli nem szerepel az étlapon, nem vagyok annak a híve, hogy minden klasszikus ételünket meg kell reformálni, van, amit nem kell újragondolni, csak jól kell elkészíteni” - árulta el titkát a séf, aki már gyerekkora óta szakácsnak készült.

„A családban a nagymamák és a szülők annyira jól főztek, hogy érdekelni kezdett a konyha világa. 8-9 éves koromban eldöntöttem, hogy szakács leszek és ez bejött. Valahogy mindig úgy gondoltam, hogyha nagyon szeretjük, amit csinálunk és törekszünk arra, hogy jobbak legyünk a többieknél, akkor az előbb-utóbb be kell, hogy érjen. Majd meglátjuk, mi lesz 10- 20 év múlva” - tette hozzá Tamás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.