Minden, amit nem tudtál a Játékkészítőről

Forrás: Játékkészítő/Peter Kallo -
színpad Király Linda Gundel Takács Gábor Alföldi Róbert próba Játékkészítő premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Játékkészítő című pop-musical premierje december 27-én lesz. Olyan sztárok szerepelnek benne, mint Alföldi Róbert, Oroszlán Szonja, Bereczki Zoltán, Pokorny Lia, Király Linda, Király Viktor, Radics Gigi. A mesehősök gőzerővel készülnek a bemutatóra. Íme, néhány izgalmas adat a zenés akciómeséről.

Azt már tudjuk, hogy ki fogja játszani az idei szuperprodukció főszerepét, sőt, már az sem titok, hogy Bereczki Zoli újra énekelni fog. Most újabb izgalmas információk derültek ki a Játékkészítővel kapcsolatban. Íme:

Forrás: Játékkészítő/Peter Kallo

1. Egy új szereplőt köszöntött a stáb a napokban, Gundel Takács Gábort, aki Géza Bá-t, a hat és fél fejű sárkány feledik fejét fogja alakítani. "Azért esett Gáborra a választás, mert a "feledik fej" folyamatosan kommentálja a sárkány küzdelmeit, így nagyon testhezálló a szerep" – mesélte Illés Gabriella, a darab producere.

2. A színpad egyik különlegessége, hogy nincsen zsinórpadlása, 30 mozgatott függesztési pontot kellett kiépíteniük. Ennek ellenére minden díszlet függesztve van, így az állványok nem rontják el a színpadképet.

3. Különleges kellékekkel dolgoznak az alkotók, az újcirkusz világát idéző két gumiasztal, egy trapéz és egy kínai rúd is feltűnik.

4. Fél perc alatt nő ki a színpadból nyolc, 7 méteres paszuly, majd egy 4,5 méteres gondola "úszik" be a színpadra a nézőtéren át és feltűnik egy 16 méteres sárkány is, amellyel a főhősök küzdenek majd meg.

Király Linda Forrás: Játékkészítő/Peter Kallo

5. Ha már a számoknál tartunk, meg kell említeni a 250 m2 teljesebbé teszi a látványt. A színpadon 200 db intelligens lámpa világít, amelyek 400 méter híd szerkezeten helyezkednek el, és a berendezések működtetéséhez 8 km kábelt használnak fel. A színháztechnikai mozgatásokhoz 6000 m kötelet, 300 db csigát és 400 db karabinert építettek be és felkerült a színpadra 2 db, 4.5 m átmérőjű szélgép is.

6. De nem csak a színpadra, hanem a színészek megjelenésére is sokat adtak. 110 jelmez vonul a darab során, amelyekhez összesen 2500 méternyi anyagot használtak fel. Csak Aquatánia ruhájához – amely 10 ember munkájának gyümölcse - 200 méter különféle anyagból készült. A háromfejű sárkány jelmeze 5 hét modellezés után 3 hét alatt készült el, és a tollak is egyedileg lettek válogatva, megfestve. A darabban 30 különböző paróka tűnik majd fel a szereplők fején, a legnehezebb 2,5 kg, a leghosszabb a Dzsinn 180 cm-es hajkölteménye.

A produkcióra külön mesebusszal is eljuthatsz – erről IDE kattintva olvashatsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.