ByeAlex: "magyar vérrel csorog tovább"

Forrás: ByeAlex/Facebook -
Facebook Eurovíziós Dalfesztivál reagálás A Dal 2015 ByeAlex anyanyelv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy már megszokhattuk, ByeAlexnek mindenről markáns véleménye van. Miért éppen A Dalról ne lenne, amelynek magyarországi döntőjét 2013-ban ő nyerte meg, az Eurovíziós Dalfesztiválon pedig az előkelő 10. helyen végzett, majd a 2014-es A Dalban digitális kommentátor is volt. A mondandójával ezúttal egyetértünk, hiszen mi is odavagyunk a magyar szerzeményekért (vagyis azok egy részéért), és azt is szeretjük, ha az előadó tudja is, miről énekel.

"Ahogy néztem, az idei DAL 2015-ben már alig akad, aki magyarul énekel. Egyes előadóknak nagyon jól áll az angol, de amúgy... Emberek. Biztos király amerikai rocksztárnak lenni, de a magyar nyelv szép és hatásos. Ezt onnan tudom, hogy a Kedvesemet pozitívan fogadta az EU népe. Rengeteg feldolgozás született, kaptam a leveleket, hogy sokan emiatt tanulnak magyarul. A dal szólt némethonban, Angliában, Svédországban, az oroszoknál, Hollandiában és egyéb nemzetek rádióiban; MAGYARUL. Olyan is volt - emlékeztek? - hogy az Így járt anyátokkal sorozat Ted Mosbyja is megosztotta a zeném a Twitterén.
Egyes magyar előadóktól elvitathatatlan, hogy nyugati vehemenciával énekelnek angolul. Ez biztos. Meg az is, hogy a ByeAlex továbbra is magyar vérrel csorog tovább" - vélekedik Facebookján az énekes, aki 2013-ban diadalmaskodott A Dalban.

Forrás: ByeAlex/Facebook

Majd 2014-ben a műsor digitális kommentátora lett.

A 2015-ös A Dal elődöntőseinek teljes névsorát itt meg is nézheted.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.