Patricia Arquette Oscar-beszéde tartja lázban most a világot

Forrás: AFP/Kevin Winter -
Oscar-gála Oscar-díj Patricia Arquette nők Oscar 2015 beszéd videó bérezés igazságosság jog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sráckor színésznője az őt megillető Oscar-díj átvételekor használta ki az alkalmat és szólalt fel a nők jogaiért és igazságos bérezéséért. Arquette beszédét most a filmes gála történetének legfontosabb pillanatai között emlegetik.

Amikor Patricia Arquette-et a 87. Oscar-díj-átadó színpadára szólították, hogy átvegye a Sráckorban nyújtott alakításáért járó legjobb női mellékszereplő díját, még senki sem sejtette, micsoda beszédet fog hallani a színésznőtől.

Forrás: AFP/Kevin Winter

Arquette, miután átesett az ilyenkor kötelező köszönetnyilvánításokon, azonnal a lényegre tért és elmondta: eddig mindenki más jogaiért harcoltak a nők, most azonban eljött az idő, hogy végre kiálljanak magukért, egyenlő béreket és jogokat teremtsenek maguknak.

Ki volt az Oscar-gála legragyogóbb csillaga?

Idén a klasszikus színek hódítottak a 87. Oscar-gála hölgyvendégei között. A Life.hu ITT gyűjtötte össze a díjátadó legmaradandóbb szettjeit.

Íme, a beszéd, amire Meryl Streep és Jennifer Lopez úgy csápolt, mintha egy koncerten lenne:

/1502/Kihag201522372549

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.