Jenson Button: "Mi testvérek vagyunk, akik egy őrült sportágat űznek"

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
Forma-1 Jules Bianchi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Forma-1-es pilóták bevallották, társuk, Jules Bianchi halála által összekovácsolódtak. 

Megindítóan emlékeztek a fiatalon elhunyt Bianchira a pilóták. Legutóbb 1994-ben, az Imolában elhunyt Ayrton Sennát, valamint Roland Ratzenbergert gyászolták így összegyűlve.

Forma-1-es pilóták egyperces csenddel emlékeznek a 2015. július 18-án elhunyt Jules Bianchira a 30. Magyar Nagydíja előtt a mogyoródi Hungaroringen. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Martin Brundle tévés szerint Bianchi gyásza még drámaibb volt, mint mikor 21 évvel ezelőtt a két elhunyt pilótát siratták. "Akkor úgy éreztem, hogy számos versenyző félt és azt kérdezte, vajon mi történik legközelebb. Ez teljesen más volt most. A versenyzők bánatosan körbe álltak, és a rendkívül fiatal és népszerű fiú elvesztése után inkább azt kérdezték maguktól, miért történt meg mindez. Jules szüleinek és családjának a jelenléte nagyon megindítóvá tette az egészet, és meg kell mondjam, én is megkönnyeztem. Túlcsordultak az érzelmek.” - olvasható Brundle nyilatkozata a Telesporton.

„Huszonegy éven át meg voltunk óvva a haláltól. Most viszont újra megjelent. Ilyenkor az ember sokkal inkább próbálja élvezni az életét, nyitottabbá válik más versenyzők irányába is, és jobban tiszteli őket” – ismerte el az orosz.„Mindig is tiszteltem őket, de most sokkal inkább, és sokkal jobban élvezzük azt is, amiért élünk. Remélem, hogy a többi versenyző is így van ezzel” -mondta a dobogón álló Danyiil Kvjat.

"Mi testvérek vagyunk, akik egy őrült sportágat űznek" - mondta Jenson Button.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.