Egy diák meghalt, hatan megsérültek a gólyabáli lövöldözésben

Forrás: Thinkstock -
Bygdoszcz lövöldözés gólyabál Lengyelország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy diák meghalt, hatan megsérültek csütörtökre virradó éjjel az északnyugat-lengyelországi Bygdoszcz vajdasági székváros egyik főiskolájának gólyabálján, amelyen pánik tört ki - jelentette a TVN24 lengyel hírtelevízió.

A műszaki-természettudományi főiskola által engedélyezett rendezvényen a vártnál többen, mintegy 1200-an vettek részt. A tragédia éjjeli 1 óra körül következett be, amikor a főiskola két szárnyát összekötő keskeny folyosón összezsúfolódtak az egymással ellentétes irányban tolongó diákok.

Forrás: Thinkstock


A TVN24 értesülései szerint többen fulladozni kezdtek, néhányan elájultak, mások pedig egymást taposva pánikszerűen menekültek. Egyesek a folyosóról az ablakokat kitörve kiugráltak.


A helyszínen 12 mentőautó, tűzoltók és rendőrök dolgoztak hajnali 5 óráig. A kujávia-pomerániai vajdasági rendőrkapitányság szóvivője a TVN24-nek megerősítette: egy diáklány meghalt, hat sérültet a városi kórházakban ápolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.