70 éves lett Koncz Zsuzsa, aki mindig féltve őrizte magánéletét

Forrás: MTI/Beliczay László -
Koncz Zsuzsa Ki mit tud karrier születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekesnő a magyar zenei élet egyik legmeghatározóbb és legeredetibb alakja, Kossuth-díjas, Kazinczy-díjas, Érdemes művész, akinek magánélete mindig rejtve maradt.

A 60-as évek elején tűnt fel az első Ki mit tud? című vetélkedőben gimnáziumi osztálytársnőjével, Gerely Ágival. A nagy nyilvánosságnak köszönhetően indult be a karrierje, hiszen sorra keresték fel őt a korszakalkotó, de akkor még amatőr zenekarok, az Omega az Illés és a Metro együttes.

Forrás: MTI/Beliczay László

Koncz Zsuzsa nemcsak énekesnőként, de színésznőként is bizonyított. Pályájának jelentős állomása volt az Ezek a fiatalok című film főszerepe, amely hatalmas közönségsikert aratott. Az 1970-es évekre már ismert előadóművész lett, és sorra érkezte albumai, amit esetenként a rendszerváltás előtt be is tiltottak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Dalaiban megjelenik a hite és a világról alkotott képe is, a számaiból sugárzik a szenvedély és erő, ami mai napig generációkat köt le és vonz magával. Bár a művészi ténykedéseiről szinte mindent tudhatunk, magánéletét mindig féltve őrizte. 1970-ben ment hozzá első férjéhez, Boldizsár Miklós dramaturghoz, gyermeke viszont soha nem született. Saját bevallása szerint ő mindig egy zárkózottabb jellem volt, aki a színpadon, éneklés közben tudott igazán kinyílni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.