Dózsa György úti gázoló M. Richárd letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bűnismétlés veszélye miatt tartotta fenn a négy évvel ezelőtti két halálos áldozattal járó Dózsa György úti közlekedési baleset vádlottja, M. Richárd letartóztatását a Fővárosi Ítélőtábla.

2017-ben történt az a baleset a Dózsa György úton, amelynek következtében két ember meghalt, hárman pedig súlyosan megsérültek. M. Richárd a megengedett 50 km/h maximális sebesség helyett 130-140 km/h-val ment, amikor szabálytalanul kifordult elé egy másik autó. A baleset miatti tárgyalás során halálos közúti baleset gondatlan okozásáért, garázdaságért és testi sértésért, elsőfokon négy év fegyházbüntetést szabtak ki M. Richárdra, akinek még hivatali vesztegetés és a járvány miatti korlátozás megszegéséért, valamint kábtószerfogyasztásért is felelnie kell.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek fényében a Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a Dózsa György úti baleset miatt indult büntetőügyben másodfokú bíróságként eljáró Fővárosi Törvényszék a vádlottat az elérhetetlenné válás és bűnismétlés veszélye miatt tartóztassa le. A Fővárosi Törvényszék másodfokú tanácsa január 18-án meghozott végzésében megállapította,

hogy január 1-jén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt intézkedtek a férfival szemben.

A jelenlegi adatok szerint a vádlott egy budapesti étterem alagsorában, társaival együtt kábítószert fogyasztott, továbbá a kijárási tilalom szabályait is megszegte.

M. R.-rel szemben időközben újabb büntetőeljárás is indult, ami megalapozza a bűnismétlés reális veszélyét. Mindezek alapján a törvényszék szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés hiányában reális annak az esélye, hogy a vádlott újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, így letartóztatásban marad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.