Nem mindennapi helyzetbe kerültek a katasztrófavédelem munkatársai - Videó

Forrás: 123RF/Andrejs Poplavskis -
katasztrófavédelem Szombathely videó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A katasztrófavédelem munkatársai számára megszokott, hogy a nem hétköznapi helyzetekben is percek alatt fel kell találniuk magukat.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalán osztott meg egy videót, mellyel betekintést engednek a szombathelyi tűzoltók napokban zajlott helyismereti és magasból mentési gyakorlatába. A katasztrófavédelem kollégái a gyakorlat során a város híres víztornyánál próbálták el a magasból mentő helyszíni telepítését, valamint a torony magasból való megközelítését.

A videó itt tekinthető meg.

Tűzoltó illusztráció Forrás: 123RF/Andrejs Poplavskis

A katasztrófavédelem legnagyobb kihívását jelenleg a nagy hőség jelenti, ugyanis a száraz és meleg időjárás miatt ilyenkor sokkal szárazabb a növényzet és egy kis figyelmetlenség is könnyen hatalmas tűzhöz vezethet. Emiatt az aktuális tűzgyújtási tilalommal és a tűzgyújtási szabályokkal kapcsolatban szombat hajnalban új rendelkezések léptek életbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.