Saját készítésű bombával akarta megölni felesége új párját egy villanyszerelő

bomba gyilkossági kísérlet féltékenység szerető villanyszerelő csőbomba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vád szerint egy 49 éves férfi házilag készített csőbombát, amit felhelyezett a másik férfi gépjárművére azért, hogy megölje őt.

A vádlott - egy 49 éves külföldi állampolgárságú férfi – a 2010-es évek elejétől él Magyarországon, és többnyire külföldön, villanyszerelői szakmában dolgozott.

A vádlott egy magyar nővel kötött házasságot, amely 2016. év körül megromlott. A felesége már ekkor közölte, hogy válni akar, majd fél évvel később azt is elmondta a vádlottnak, hogy viszonya van egy másik férfival. A házasságuk felbontására azonban végül csak 2019 nyarán került sor.

A vádlott időközben tudomást szerzett arról, hogy a feleségének kivel, melyik férfival - az ügy sértettjével - van kapcsolata. A vád szerint elhatározta, hogy egy csőbombát készít, és azt felhelyezi a férfi gépjárművére azért, hogy megölje őt, mivel őt hibáztatta a már folyamatban lévő válásuk miatt.

A vádlott a terve megvalósítása érdekében, műszaki ismereteit felhasználva, házilag egy csőbombát készített.

A sértett 2019 márciusában vásárolta a gépkocsiját. A vádlott az általa készített csőbombát március vége és június 1-je között - pontosabban meg nem határozható időpontban -, ismeretlen helyen felhelyezte a sértett által használt gépkocsira úgy, hogy azt műanyag gyorskötözőkkel az autó aljára rögzítette.

A 47 éves villanyszerelő robbanószert készített, hogy öljön Forrás: Thinkstock

Amikor a sértett 2019. június 1-jén hazaért, és a gépjárművel beparkolt az udvarba, akkor vették észre, hogy valamilyen eszköz van felszerelve a gépjármű aljára. A sértett ekkor a gépjármű alá feküdt és megtalálta az oda felszerelt csőbombát, amelyet saját maga levágott, majd ezt követően bevitte a szerkezetet a rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

A csőbomba rögzítésének helyére és az eszközben található robbanóanyag mennyiségére (csaknem 500 gramm) tekintettel, a vádlott által készített robbanószerkezet alkalmas lett volna az emberi élet kioltására, azonban több körülmény miatt a szerkezethez rögzített akkumulátorok nem működtek, ezért azok feszültség és így impulzus leadására nem voltak képesek.

A Fővárosi Főügyészség a 49 éves férfit emberölés bűntettének kísérletével, és robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Forrás: ugyeszseg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.