Megszólalt a szakértő - Ezért végezte ki családját a fegyveres ámokfutó Dunakeszin

Fotó: Koncz Márton - Origo -
pszichológus mészárlás családirtás videó Dunakeszi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több részlet derül ki a Dunakeszin történt tragédiáról, ahol egy 54 éves férfi hidegvérrel meggyilkolta volt párját, anyósát és kisfiát.  A meggyilkolt asszony, Melinda új párja szerint a férfi kisfia szavai miatt kattant be.

A TV2 Mokka című műsorába meghívott két szakértőt, Kitanics Márk pszichológust és Kátai Elek alezredest, hogy a segítségükkel találjanak magyarázatot a döbbenetes családi drámára. Kitanics Márk szerint elképzelhető, hogy az apa készült a gyilkosságra, de az is elképzelhető, hogy a helyszínen annyira beszűkült a gondolkodása, hogy ösztönösen az aggresszív viselkedés került az előtérbe.

- tette hozzá Kátai Elek.

Az ilyen "acting out" típusú személyiségek hajlamosak arra, hogy sokáig gyűlik bennük a feszültség, majd egyik pillanatról a másikra robbannak. Ilyenkor egy apróság is elég, ami kiválthatja az eltúlzott agressziót. Rájuk szoktuk mondani, hogy nem értjük,mi történt, hisz milyen rendes ember volt. Mindenesetre már sosem fog kiderülni, hogy valójában az elkövető milyen szándékkal érkezett a családi házhoz, mivel magával is végzett a családja kiirtása után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.