Elköltözött a veronai buszbaleset vétkes sofőrje: "Itt túl sokan zaklatták"

Forrás: AFP/Handout -
veronai buszbaleset sofőr ítélet költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy mi is megírtuk, megszületett a jogerős ítélet a veronai buszbaleset ügyében: hat évre ítélték a vétkes sofőrt. Az ítélettel azonban sokan elégedetlenek. 

Tegnapelőtt véget ért Velencében a veronai busztragédia sofőrje elleni per másodfokú tárgyalása. V. János buszsofőrt 6 év börtönbüntetésre ítélték, melynek hallattán a tárgyalóteremben elégedetlenség tört ki. Többen úgy érezték, hogy a 17 életért ennél több büntetés járt volna. Ráadásul az olasz törvények szerint a 6 éves börtönbüntetés esetén a sofőr két és fél év után feltételesen szabadulhat.

2017. január 20-án éjfél körül történt a veronai buszbaleset, mely során 17-en haltak meg. Forrás: AFP/Handout

A buszsofőrt olyan sokan zaklatták jelenlegi lakhelyén, hogy nemrég a város másik részébe költözött. Tavaly újították fel a házat, János rendszeresen eljár dolgozni, három műszakban.

- árulta el a Blikknek Viczián Mihály, a társasház közös képviselője, aki nem látta túlzottan megtörtnek a buszsofőrt a tragédia után. Sőt, nem sokkal később már autót is vezetett.

Egy másik lakó, Zsuzsa másképp látja a dolgokat:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.