Bedurvult a járvány: Kásler Miklós ágyak felszabadítására utasította a kórházakat

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
koronavírus-járvány Kásler Miklós kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kásler Miklós a kórházakat az ágyaik 20 százalékának a felszabadítására kérte, és a kiskunhalasi járványkórházat is megnyitják. 

Jövő hétfőtől lép életbe az utasítás, melyet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere intézett a kórházak felé:

fel kell szabadítaniuk az ágyaik 20 százalékát.

Országszerte az államilag finanszírozott 60 465 kórházi ágyak húsz százalékát, 12 093 ágyat kell biztosítani súlyos koronavírusos betegek számára. Ezen helyek tíz százalékának, 1209 ágynak az intenzív osztályokon kell rendelkezésre állnia - idézi a Blikk az emberi erőforrások miniszterének (20/2021. XI.10.) számú egyedi utasítását.

Az ágyak felszabadítására utasította a kórházakat Kásler Miklós Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ennek értelmében hétfőtől, vagyis november 15-től az ellátást igénylő koronavírusos betegeket országszerte 30 kórház, klinika fogadja; ebből hét a fővárosban található, és megnyitják a kiskunhalasi mobil járványkórházat is. A halasztható műtétek elnapolására is szükség lesz, ahogy erről már korábban beszámoltunk.

Az utastíásban arra is kitérnek, hogy az intenzíven 20 ágy esetén legalább egy szakorvosnak, egy orvosnak és öt ápolónak kell lennie egy műszakban. Ha kapacitáshiány lépne fel, azt haladéktalanul jelezniük kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.