Ide inkább ne tervezz utazást! Az egyik szomszédunk is a veszélyes országok listáján

Ukrajna veszélyes ország utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztonsági szakemberek idén is összeállították, mely országokba nem igazán ajánlatos elutazni.

Az International SOS biztonsági szakemberei minden évben felállítják a világ országainak rangsorát, ami az utazók számára nyújt segítséget. A listából ugyanis kiderül, melyek a legveszélyesebb és mik a legbiztonságosabb országok. A rangsoroláskor több tényezőt is figyelembe vesznek.

A szakértők megvizsgálják, milyen az egészségügy, milyen a közbiztonság és a közútbiztonság az országokban. Figyelmbe veszik, hogy egy beutazót milyen veszélyek fenyegethetik, ide értve a terrorizmust, a polgárháborút, háborút, lázadást, társadalmi erőszakot és az erőszakos bűncselekmények számát. Nem utolsó szempont az sem, milyen egy ország úthálózata, van-e kiépített segélyszolgálat és számolni kell-e természeti katasztrófákkal.

Forrás: Shutterstock

A legveszélyesebb országok 2021-ben: Afganisztán, Közép-Afrikai Köztársaság, Irak, Líbia, Mali, Szomália, Dél-Szudán, Szíria és Jemen. Szélsőségesen veszélyes zónába sorolták ezek mellett a Kongói Köztársaságot, Nigériát, szomszédunkat Ukrajnát, Pakisztánt és Egyiptomot is - írta meg a Bors.

A szervezet nem csak a veszélyes, hanem a kiemelten biztonságos országokat is rangsorba szedte. Közéjük tartozik például Dánia, Finnország, Izland, Norvégia, és egy másik szomszédunk, Szlovénia is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.