48 millió dolláros rekordárat remélnek egy árverésen a világ legnagyobb kék gyémántjáért

Forrás: Northfoto -
kék gyémánt MTI árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább 48 millió dolláros rekordárat remél a Sotheby's a világ legnagyobb kék gyémántjáért egy áprilisi hongkongi árverésen.

A 15,10 karátos De Beers Cullinan Blue ékkövet egy, tavaly a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett "kivételes nyers kőből" csiszolták. Az ilyen nagyságú kék gyémántok ritkák, 10 karátosnál nagyobb eddig csak ötször került árverésre, 15 karátosnál nagyobb pedig még sohasem - közölte az aukciósház.

A Sotheby's reméli, hogy a leütési ár meghaladja a jelenlegi rekordot, a 48,4 millió dollárt, amelyet 2015-ben fizettek a Blue Moon of Josephine nevű kék gyémántért.

Kék gyémánt, illusztráció Forrás: Northfoto

Az áprilisi hongkongi luxushéten árverésre kerülő, hibátlanra csiszolt drágakövet tavaly áprilisban találták a dél-afrikai Cullinan-bányában, a világ kevés olyan lelőhelyének egyikén, ahol a ritka kék gyémánt is előfordul.

A drágakő a kék gyémántok legszebb, élénk fantáziakék (fancy vivid blue) csoportjába tartozik, ilyen magas minősítést csak a kék gyémántok egy százaléka nyer el.

Ki ne szeretné a szép, drága holmikat? Az alábbi ételek, ékszerek és egyebek mind-mind a világ legdrágább holmijai közé tartoznak. Közülük néhány gyönyörű, meglepő, de van, ami egyenesen elborzasztó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.