2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Keresztülvezetett Európán, hogy kimentse a feleségét Ukrajnából

kimenekítés Ukrajna feleség Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború házaspár férj Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki teheti, megpróbál elmenekülni Ukrajna háború sújtotta területeiről. A civilek akár napokon át is képesek gyalogolni, hogy elérjék az országhatárt és a biztonságot jelentő szomszédos államokba meneküljenek a harcok elől. Vannak azonban olyanok, akik félnek egyedül útnak indulni.

Hiába kérlelte feleségét egy brit férfi, az ukrán nő nem akart Lengyelországba menni. Otthon maradt inkább kijevi lakásában, amelynek a falai folyamatosan remegtek az utóbbi napokban. Az orosz bombázás miatt rengett az egész lakóépület.

A nő akkor rémült meg igazán, amikor a szomszédos épület lángra kapott az egyik támadás után.

Férje pedig egy percig nem várt tovább, és autóval indult szerelme megmentésére. A Walesben szakácsként dolgozó 65 éves brit férfi több mint 2000 kilométert vezetett, mire elért Ukrajnába. Szerencsére nem kellett elautózni az ostrom alatt álló Kijevig, ugyanis a nőnek sikerült vonattal eljutnia a biztonságosabb Lviv városába.

A pár öt évvel ezelőtt ismerkedett meg, amikor a férfi Ukrajnában dolgozott. Rögtön össze is házasodtak, ám a nő nem utazhatott szerelmével, mivel vízum híján nem léphetett be az Egyesült Királyság területére a bevándorlási szabályok miatt.

A távkapcsolat egy ideig jól működött, köszönhetően annak, hogy a férfi rendszeresen meglátogatta szerelmét, a pandémia miatt viszont egy éve nem látták egymást. A házaspár most abban bízik, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel az angol hatóságok beengedik az országba az ukrán nőt – írja a metro.co.uk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.