Megmentette az édesanyját az öngyilkosságtól Dwayne Johnson

Forrás: Getty Images/Ronald Martinez -
Dwayne Johnson magazin érdekességek születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50. születésnapját ünnepli Dwayne Johnson, aki focitehetségből lett pankrátor, majd napjaink egyik legnagyobb filmsztárja – és akinek fordulatokban gazdag életéről és karrierjéről összegyűjtöttünk 10 olyan érdekességet, amit talán te sem tudtál.

Igazi pankrátorcsaládból származik


Az édesapja, Rocky Johnson híres pankrátor volt, de az anyai nagyapja is profi szinten űzte a sportágat. Három nagybátyja és hat unokatestvére is pankrációval foglalkozott vagy foglalkozik, a családi hagyományt pedig a legidősebb lánya is továbbviszi, aki épp nemrégiben kötötte meg az első profi szerződését.

Kanadai és szamoai állampolgár is


Az édesapja afrikai származású, és Kanadában nőtt fel. Az édesanyja családja a csendes-óceáni szigetvilágban található Szamoáról származik. Dwayne Johnson ugyan már Amerikában született és lakott egész életében, de büszke az örökségére, ezért aztán a kanadai és szamoai állampolgárságot is felvette.

Ma 50 éves Dwayne Johnson Forrás: Getty Images/Ronald Martinez

A tetoválásával hagyományt ápol


Egy óriási tetoválás borítja be a mellkasát és a bal karját, ami szimbólumokon keresztül meséli el az ősei és a saját életútját – méghozzá olyan módon, ahogyan a szamoai férfiak hagyományos tetoválásainál ez szokás.

Megmentette az édesanyját az öngyilkosságtól


Johnson kamaszkorában a családja nehéz időszakon ment át. Elvesztették a lakhelyüket, maga Johnson is számos balhéba keveredett verekedések és lopások miatt. Az édesanyja pedig egy ponton öngyilkosságot kísérelt meg: leállította a kocsijukat az autópályán, és megpróbált kisétálni a száguldó kocsik elé. Johnson a vállánál fogva az utolsó pillanatban rántotta vissza.

Focistaként kezdte, pankrátor lett belőle


Ígéretes profi karrier nézett ki neki amerikai fociban, hiszen a szuperliga előszobájának számító egyetemi ligában játszott már, ösztöndíjas szerződéssel. Ám egy hátsérülés véget vetett a focis álmoknak, és az ismerős közeg pankrációban talált vigaszt. Ott viszont The Rock, azaz A Szikla néven olyan sikeressé vált, hogy túlszárnyalta minden felmenőjét.

Guinness-rekordot döntött az első főszerepével


A múmia-filmekben kezdte a színészi karrierjét, és A skorpiókirályban kapta meg az első főszerepét. Az ezért kapott 5,5 millió dolláros gázsija pedig világrekord: korábban sosem kapott senki ennyi pénzt élete első filmes főszerepéért.

Három lány apukája


1997 és 2008 között Dany Garcia volt a felesége, és egyben menedzsere is. A házaspárnak egy lánya született. 2019 óta az énekes-dalszerző Lauren Hashiannal él házasságban, és immár két kislányukat is nevelik.

Arachnofóbiás


Noha a mozivásznon szinte mindig rettenthetetlen hősöket alakít, és az utóbbi években szinte sorban érkeznek az olyan filmjei, amik a dzsungelben játszódnak: a valóságban jó eséllyel gondjai adódnának az ilyen kalandokkal; betegesen fél ugyanis a pókoktól.

A szerepálmával a nagyapjához csatlakozna


Minden vágya egyszer egy James Bond-filmben eljátszani a főgonosz szerepét. Ezzel Peter Fanene Maiva nagyapja előtt is tisztelegne, aki a Csak kétszer élsz című, 1967-es filmben alakította a 007-es ügynök egyik ellenfelét. A szintén pankrátorból lett színész nagypapa ihlette Maui karakterét is, akinek a Vainana című animációs filmben Johnson a hangját adta.

Ő jelenleg a legsikeresebb filmsztár


Dwayne Johnson az utóbbi években csupa szupersikeres filmben játszott, a karrierje során pedig már több mint 3,5 milliárd dollárt termeltek a közreműködésével készült produkciók. Ezzel jelenleg ő a legsikeresebb filmsztár a világon, és ez a gázsiján is meglátszik: 20 millió dollárnál nem nagyon szokott kevesebbet kapni egy-egy filmjéért.

A Kultúra rovat további cikkei:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.