Itthon biztosan nem vonult még börtönbe a veronai buszbaleset elítélt sofőrje

Forrás: AFP/HANDOUT -
halál veronai buszbaleset börtön sofőr ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veronai buszbaleset miatt elítélt sofőr itthon biztosan nem kezdte meg a büntetése letöltését.

A veronai buszbaleset ügyében tavaly októberben döntött a bíróság: hat évre ítélték a vétkes sofőrt. "Totális tehetetlenséget és feldúltságot érzünk. Ez az ítélet meggyalázása a halottak emlékének és arculcsapás a túlélőknek. Az igazságtalanságra hogyan lehet reagálni? Volt asztalcsapkodás, sírás és kiabálás az ítélet hallatán" - mondta az ítélet kihirdetése után az egyik áldozat hozzátartozója.

Itthon nem vonult még börtönbe a busz sofőrje Forrás: AFP/HANDOUT

A szabadlábon védekezőknek általában az ítélet kihirdetése után fél évvel kell megkezdeniük a büntetésük letöltését. Erre a Bors információi szerint itthon még biztosan nem került sor, aminek több oka lehet: vagy még nem hívták be, vagy egészségi okokból halasztást kért és kapott, de az is előfordulhat, hogy úgy döntött, nem igényli, hogy itthon vonuljon rácsok mögé. Utóbbit sokan nem tartják valószínűnek, hiszen akkor kevesebbet látogathatnák hozzátartozói. Az egyik szomszédja a napokban még beszélt vele. "Néhány nappal ezelőtt váltottam vele két szót a cseresznyefa virágzásáról. Nagyon meggyötörtnek tűnt" - állítja a hölgy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.