Senki sem tudja, mi látható a fényképen: ez a fotó 50 éve tartja lázban az emberiséget

Forrás: Fer Gregory/Shutterstock -
repülő csészealj ufófotó fotó UFO ufó ufóészlelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudósok és a lelkes amatőrök évtizedek óta próbálnak bizonyítékot találni arra, hogy léteznek földönkívüliek, ám eddig senkinek sem sikerült megdönthetetlen bizonyítékot találnia. Az egyik legismertebb ufófotó azonban újraindíthatja a vitákat.

Ötven évvel ezelőtt készült az a fénykép, amelyen sokak szerint egy repülő csészealj látható. A National Geographic Intézet egyik munkatársa azon dolgozott, hogy megvizsgálja a Costa Ricában található Arenal vulkán környezetét, amikor furcsa tárgyat fedezett fel az egyik légifelvételen. A képen egy földönkívüli járműre emlékeztető objektum látható, és már öt évtizede tartja lázban az emberiséget.

Forrás: Instituto Geográfico Nacional de Costa Rica

A szakértőknek csak azt sikerült megállapítani az elmúlt évtizedekben, hogy nem manipulálták a fotót, tehát a fémes tárgy valóban ott lehetett. Azt azonban senki sem tudja, hogy mi is látható pontosan a fényképen.

A képen látható korong közelről. Bal oldalon az eredeti, jobb oldalon a feljavított verzió szerepel Forrás: Instituto Geográfico Nacional de Costa Rica

Az egyik ismert brit ufóészlelésekkel foglalkozó szervezet most megszerezte az eredeti fotó feljavított változatát, amelyen a korábbiaknál jóval élesebben, nagyobb felbontásban is megnézhető a kerek objektum. Egyes vélemények szerint ez sem fogja megoldani az évtizedes ufórejtélyt – számolt be a hírről az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.