Előadás közben, a közönség előtt halt meg a magyar karmester

karmester gyász halálhír Stefan Soltész tragédia München
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű magyar karmester, Stefan Soltész visszatérő vendég volt a Magyar Állami Operaházban is, és a jövő évadban hazánkban is fellépett volna.

Stefan Soltész vezényletével játszották A hallgatag asszonyt a Müncheni Nemzeti Színházban, amikor a karmester minden előjel nélkül rosszul lett és összeesett. A segítség azonnal megérkezett, azonban hiába a gyors beavatkozás, nem sikerült megmenteni az életét. Halálhírét a Bajor Állami Operaház osztotta meg a Facebookon július 22-én éjjel.

Soltész 1949-ben született Magyarországon, majd Bécsben, a Zeneművészeti Főiskolán végezte tanulmányait. Karrierje a Theater an der Wienben indult, majd 1973-tól tíz éven át a Bécsi Állami Operaházban dolgozott. Számos helyen megfordult a világban, többek között Grazban, Hamburgban, Berlinben, Párizsban, Londonban és Washingtonban is vezényelt.

74 évesen érte a halál – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.