Elájult a műsorvezető, félbe kellett szakítani az élő tévéadást

Forrás: Shutterstock -
vita moderátor Egyesült Királyság Talk TV Rishi Sunak ájulás Liz Truss Boris Johnson miniszterelnök élő adás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először sem a nézők, sem a helyszínen tartózkodók nem tudták, mi lehetett a hatalmas puffanás forrása. A kamera épp az egyik szereplő arcát mutatta, aki a hang hallatán láthatóan megrémült.

Boris Johnson július elején mondott le az ország éléről, és ezzel párhuzamosan megindult a harc nemcsak pártjának elnöki pozíciójáért, hanem a vele együtt járó miniszterelnöki posztért is. Mivel a legutóbbi választáson ismét a Konzervatív Párt került hatalomra az Egyesült Királyságban, ezért az új pártelnök automatikusan átveszi Johnson helyét a szigetország vezetésében.

A Konzervatív Párt új vezetőjét a tagság választja meg a két állva maradt jelöltből. Az egyikük a jelenlegi külügyminiszter, Liz Truss, míg ellenfele a volt pénzügyminiszter, Rishi Sunak. Ahhoz, hogy a párt tagjai körültekintően meghozhassák döntésüket, a két elnökjelölt élő tévévitában méri össze erejét. Július végén került sor a második ütközetre, mely nem várt fordulat miatt félbeszakadt.

A vitát a Talk TV élőben közvetítette, mikor az egyórás adás felénél hatalmas puffanás rémítette meg a résztvevőket. A kamera épp Trusst mutatta, akinek összerezzent az arca. Mint kiderült, a vita moderátora elájult és összeesett. A műsorvezető azóta már jobban van, de a szervezők az események hatására akkor a vita berekesztése mellett döntöttek – számolt be a hírről az MTI.

A szigetországot 2010 óta a Konzervatív Párt irányítja, de a mostani új pártvezér lesz sorban a negyedik új miniszterelnöke 12 év alatt az országnak David Cameron, Theresa May és Boris Johnson után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.