Feljelentést tett a bíró Szilágyi Liliána apja ellen - Szilágyi Zoltán évekre börtönbe kerülhet

Forrás: lilianaszilagyi -
verés lelki bántalmazás elnyomás lelki terror erőszak bántalmazás testi fenyítés zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendőrségi nyomozás indul Szilágyi Liliána ügyében. Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő tavaly év végén állt nyilvánosság elé, hogy elmondja, édesapja, a korábbi olimpikon Szilágyi Zoltán hogyan zaklatta és bántalmazta őt éveken át. 

Szilágyi Zoltán a Liliána által elmondottakat többször cáfolta, majd becsületésértési pert indított lánya ellen. Az ügy pénteki tárgyalásán Liliána vallomása alapján a rágalmazási pert a bíró felfüggesztette, és feljelentést tett, így a volt úszónő apja ellen nyomozást indítottak.

Szilágyi Liliána úgy érzi, az apja pajzsként használja a 18 éves testvérét Forrás: lilianaszilagyi

Szilágyi Liliána a bíróság előtt egy 2016-os esetről is beszámolt, amikor apja fojtogatta őt: "Megöllek, te büdös kis k.rva, megöllek, te ribanc, kiabálta, és igazából hagytam magam, mert az éreztem, ha ennek az egésznek vége, akkor nekem már nincs több fájdalom, nincs többé olyan élet, amit mellette éltem, illetve lehet, a húgom és az anyám meg tud menekülni ebből a helyzetből."

Liliána ügyvédje, Keviczky István elmondta, hogy a most felfüggesztett, Szilágyi Zoltán indította becsületsértési perben 19 tanú meghallgatását kérték.

A fojtogatás vádjával kapcsolatban azt mondta: "A fojtogatás esetében felvetődik esetlegesen az életellenes cselekmény lehetősége is. A büntetési tétel a legenyhébb változatoknál is 2-8 év, például életveszélyt okozó testi sértés kísérleténél."

A Blikk által megkérdezett ügyvéd, Györei Péter szerint emberölés kísérletének a büntetése alapesetben 5-15 év, ám más végkifejlet is elképzelhető: "Ha valóban voltak emberölési szándékra utaló megnyilvánulások, még komolyabb tételekről beszélhetünk, ezt nyilván az édesanya tisztázhatja. Ha volt ölési szándék, abban az esetben nem évült el az ügy, ha viszont csak súlyos testi sértést állapítanak meg, akkor igen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.