Fatolvajok miatt került veszélybe Oszter Sándor hagyatéka, a diósjenői erdő

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Beliczay László -
fatolvaj Oszter Alexandra Diósjenő fakivágás Oszter Sándor erdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg idő közeledtével egyre több helyen megszaporodtak az illegális fakivágások, és a tolvajok nincsenek tekintettel semmire: a nemrég elhunyt legendás színész, Oszter Sándor birtokán is garázdálkodnak.

Oszter Sándor hatalmas, negyven hektáros birtokot hagyott hátra, melyet most lánya, Alexandra és kedvese őriz. Nem tudnak azonban őrt állni minden fa mellett, az erdőt pedig nem védi kerítés, sem biztonsági rendszer, ezt pedig kihasználják a tolvajok. A legendás színművész lánya most arról számolt be, hogy már százezres kárt okoztak a fatolvajok.

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Beliczay László

– mesélte a Blikknek Oszter Alexandra, aki a bosszúság ellenére sem tervezi, hogy megválik a diósjenői birtokból, habár korábban felröppentek pletykák az eladásról.

"Szeretném megtartani a birtokot, és amolyan kulturális központot kialakítani itt kis házakkal, ahol lehetne rajztábor vagy drámatábor gyerekeknek. Járnák az erdőt, megismernék a fákat, a gyógynövényeket, közben pedig alkotnának. Felnőtteknek vendégházakat is szeretnénk kialakítani."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.