30 évig ártatlanul ült a rácsok mögött, szabadulása után nem sokkal elhunyt az elítélt férfi

Claude Francis Garrett börtönbüntetés ártatlan börtön tragédia elítélt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három évtizeden át hiába küzdött saját igazáért az az amerikai férfi, akit 1993-ban akkori barátnője meggyilkolása miatt ítéltek életfogytig tartó börtönbüntetésre. Kitartásának azonban meglett a gyümölcse, és idén bebizonyosodott, hogy ártatlan.

Claude Francis Garrett az ezredforduló előtt került börtönbe, mivel bűnösnek találták akkor 24 éves barátnője, Lorie Lance meggyilkolásának ügyében. A férfi hiába hangoztatta ártatlanságát, nem hittek neki. Garrett azonban nem adta fel és minden eszközzel azon munkálkodott, hogy bebizonyítsa az igazát, miszerint nem ő végzett a fiatal lánnyal.

Végül idén került sor ügyének felülvizsgálatára és az időközben előkerült újabb bizonyítékoknak köszönhetően kimondták a férfi ártatlanságát. Garrett májusban hagyta el a börtönt, ahol három évtizeden át raboskodott, ám sajnos nem sokáig élvezhette a szabadságot. A férfi ugyanis napokkal hatvanhatodik születésnapja előtt, álmában elhunyt – írja a Tények az Unilad cikke nyomán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.